sâmbătă, 14 septembrie 2013

Actiuni politienesti in cadrul proiectului Scutul Pădurii 2013

Acţiuni ale poliţiei dâmboviţene în cadrul proiectului „ Scutul Pădurii 2013” 



În perioada 05-12 septembrie a.c., poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat acţiuni pentru combaterea faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară, transportul şi comercializarea materialului lemnos.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale conform Legii 171/2010, a căror valoare se ridică la 22.000 de lei . 

Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării peste 20 mc material lemnos, transportat fără documente legale.

3500 de kilograme de produse cerealiere şi peste 700 de produse de panificaţie, ridicate de poliţişti în vederea confiscării

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au desfăşurat activităţi de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie, ocazie cu care au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 3000 de lei.

Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 2900 de kilograme de porumb şi 600 de kilograme de grâu, pentru care nu existau documente legale de provenienţă. 

O acţiune similară a fost organizată şi de poliţiştii găeşteni, ocazie cu care au fost confiscate 760 de produse de panificaţie, comercializate fără documente legale. 

RECOMANDĂRI ALE POLIŢIŞTILOR RUTIERI



Pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere, poliţia dâmboviţeană recomandă :

a)Bicicliştilor: 

- alegeţi-vă bicicleta potrivită (bicicletele, care sunt prea mari sau prea mici, sunt dificil de controlat) ;
-folosiţi echipamentul de protecţie (deşi la început casca de protecţie poate părea incomodă sau inestetică, nu trebuie uitat că aceasta vă poate salva viaţa în caz de accident, protejându-vă craniul la impactul cu solul sau corpuri dure);
-verificaţi starea tehnică a bicicletei (întotdeauna, înainte de plecare faceţi o scurtă verificare privind starea corespunzătoare a anvelopelor, funcţionarea frânelor, a avertizorului sonor şi a sistemului de iluminare);
-fiţi vizibili (purtaţi haine de culori aprinse, care vă pun în evidenţă atunci când folosiţi bicicleta, iar noaptea, dacă nu puteţi evita călătoria, este recomandat să purtaţi o vestă reflectorizantă. );
-folosiţi pistele destinate bicicliştilor;
-concentraţi-vă permanent asupra traficului (nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta); -fiţi previzibili (mergeţi în linie dreaptă şi semnalizaţi din timp orice schimbare a direcţiei de mers);
-păstraţi permanent controlul bicicletei (ţineţi întotdeauna cel puţin o mână pe ghidon şi nu transportaţi persoane sau bagaje voluminoase care vă pot dezechilibra – pentru minimul necesar folosiţi portbagajul bicicletei sau un rucsac); 

-respectaţi regulile de circulaţie;
-manifestaţi atenţie sporită în zona intersecţiilor (opriţi-vă la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteţi continua deplasarea în condiţii de siguranţă).

b)Pietonilor :

Poliţia rutieră le recomandă ca traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea să se realizeze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.

c) Conducătorilor de atelaje hipo :

-pe timpul nopţii purtaţi veste reflectorizante pentru a fi vizibili;
-asiguraţi-vă temeinic înainte de schimbarea direcţiei de deplasare;
-dotaţi atelajul hipo cu o semnalizare corespunzătoare; 
- nu circulaţi în căruțe în picioare sau în stare de ebrietate;
-nu transportaţi obiecte sau mărfuri care depășesc gabaritul atelajului. 


Pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere având drept cauză nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto:

-să respecte viteza maximă legal admisă pe sectorul de drum pe care circulă;
-să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo şi de trafic;
-să verifice înainte de a pleca la drum starea tehnică a autovehiculului;
-să efectueze cu atenţie manevra de depăşire, deoarece aceasta reprezintă o cauză de producere a accidentelor rutiere;
-să nu utilizeze telefonul mobil în timpul deplasării, dacă acesta nu este prevăzut cu dispozitivul “ mâini libere”;
-să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă sunt obosiţi ;
-să evite orice altă preocupare care le-ar putea distrage atenţia în timpul deplasării;

Nerespectarea regimului legal de viteză, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni!

În zilele de 13 şi 15 septembrie a.c., poliţiştii rutieri vor avea o prezenţă activă pe drumurile naţionale şi judeţene, acţionând pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care depăşesc limita legală de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii dâmboviţeni vor folosi autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

POLIŢIŞTII DÂMBOVIŢENI, ALĂTURI DE CETĂŢENI ! 



În perioada 13-15 septembrie a.c., Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa va întreprinde toate măsurile necesare, astfel încât manifestările ocazionate de târgurile anuale de pe raza oraşului Titu, comunei Corneşti şi Runcu, să se desfăşoare în linişte şi fără evenimente deosebite. 

Poliţiştii dâmboviţeni vor întreprinde măsuri specifice atât pentru asigurarea unui climat de siguranţă, cât şi pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor, dar şi anticiparea eventualelor riscuri ce pot afecta climatul social în zona lăcaşului de cult şi a locurilor aglomerate în care se desfăşoară manifestări cultural-artistice, cu mare afluenţă de public . 

Îndeplinirea misiunilor şi executarea acţiunilor pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice se vor realiza cu sprijinul lucrătorilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa. 

Având în vedere că locurile aglomerate constituie un mediu propice de săvârşire a unor fapte de natură contravenţională sau penală, poliţia dâmboviţeană recomandă tuturor cetăţenilor participanţi la festivităţi să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale. 

Poliţiştii recomandă tuturor cetăţenilor adoptarea unui comportament civilizat, respectarea regulilor stabilite de părţile organizatoare şi evitarea consumului în exces de băuturi alcoolice. 

Totodată, vă informăm :

Având în vedere manifestările ocazionate de târgul anual din oraşul Titu, circulaţia pe segmentul DN7 cuprins între strada Pictor Nicolae Grigorescu şi strada Gării din localitate va fi restricţionată.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu