Directorul
Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița,
Sandu Tolea, lansează un apel către dâmbovițenii care își sacrifică
porcii pentru Crăciun să efectueze examenul de trichină pentru a nu își
pune în pericol sănătatea.
În acest
scop, a fost prelungit programul medicilor veterinari la care pot merge
dâmbovițenii pentru a testa carnea animalelor pe care le-au sacrificat.
“La circumscripțiile de control alimente, în fiecare oraș, sunt prezenți
medicii veterinari, cărora le-am prelungit programul până la 18.30, iar
rugămintea mea este ca cei care sacrifică porcul, indiferent că fac
asta în abator sau gospodărie să efectueze obligatoriu examenul de
trichină, pentru că trichina este o boală gravă care se transmite de la
porc la om, porcul fiind o gazdă intermediară și principiul care a fost
întotdeauna la români că „porcul meu a fost sănătos’ nu este valabil în
această situație”, spune Sandu Tolea.
Un astfel
de examen costă 9 lei la circumscripțiile de control alimente, iar la
medicii veterinari concesionari 15 lei, pentru că aceștia își adaugă la
această taxă și manopera.
Directorul
DSVSA face același apel și către agenții economici: ”Sperăm că agenții
economici au înțeles că nimeni nu este mai presus de lege și legislația
sanitar veterinară pe domeniul nostru trebuie respectată”.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu