Eveniment

_________________________________________________
 "Steluţele Pucioasei" vor străluci şi anul acesta
Cei mai talentaţi copii din toată ţara îşi vor da întâlnire la Pucioasa week-end-ul viitor, pe parcursul a două zile, respectiv 21-22 aprilie, când  va avea loc Festivalul Naţional de Muzică Uşoară “Steluţele Pucioasei”. Festivalul  are ca scop descoperirea și promovarea de noi talente interpretative , într-un cadru caracterizat prin fair-play şi spirit competitiv, totul condimentat cu multă distracţie şi surprize plăcute.  
Concurenţii  din toată ţăra vor fi împărţiţi pe trei categorii de vârstă, respectiv  7-10 ani, 11-14 ani şi 15-19 ani. Anul acesta , candidaţilor din România li se vor alătura concurenţi din Lituania şi Republica Moldova. 
Vor fi organizate o serie de activităţi distractive pentru invitaţi şi vor fi puse la bătaie mai multe premii, constând în diplome, trofee şi bani.
“Este un festival benefic pentru afirmarea tinerelor talente dar şi pentru localitatea noastră. Rezultatele obţinute de copiii participanţi la primele ediţii, vin în sprijinul acestei afirmaţii.Ramona Sora, Alexandra Florescu  şi-au  demonstrat valoarea şi capacitatea lor de integrare artistică,  fiind din ce în ce mai cunoscute în aria naţională  şi chiar internaţională « , a declarat primarul oraşului Pucioasa, Dănuţ Bădău.
Potrivit informaţiilor oferite de Luminiţa Gogioiu, şef Compartiment Cultură, festivalul este organizat de către Clubul Copiilor “Nicolae Mateescu”, în colaborare cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa,Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului  şi Sportului,  Primăria Pucioasa, Consiliul Local Pucioasa, Centrul Cultural ”I.Al.Brătescu -Voineşti” şi  beneficiază şi de sprijinul unor sponsori. Juriul Festivalului este alcătuit din:Voicu Enăchescu ,Virgil Popescu, Tiberiu Constantin Popa, Rodica Cojocaru, Sora Ramona, Emilia Voicu. Festivalul va avea, de asemenea, două recitaluri de excepţie: ANDRA si RAMONA SORA.

___________________________________________________ 
A ţepuit 400 de oameni, cu mai mult de 100.000 de lei, promiţându-le împrumuri pe net
  În baza datelor şi informaţiilor deţinute, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a numitului B.I.C., de 39 de ani, din municipiul Alexandria, care locuia fără forme legale pe raza municipiului Bucureşti, învinuit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic, faptă prev. şi ped. de art. 48 din Legea 161/2003, înşelăciune, faptă prev. şi ped. de art. 215, alin.1, 2 din Cod Penal,  fals în declaraţii în vederea emiterii unui instrument de plată electronic, faptă prev.şi ped. de art 26 din Legea 365/2002, şi efectuarea frauduloasă de operaţiuni financiare prin utilizarea unui instrument de plată electronică, prev. şi ped. de art.27 din Legea 365/2002. În fapt, învinuitul,  începând cu luna iunie 2011, a postat mai multe anunţuri pe site-uri specializate în publicitate, prin care oferea sume de bani cu împrumut în condiţii avantajoase, prin contract notarial, condiţionând încheierea contractelor de depunerea în prealabil a unor sume de bani, cuprinse între 250-300 lei, bani ce reprezentau aşa-zisele cheltuieli de deplasare ale acestuia până în localitatea de domiciliu a clientului, unde urma să se încheie contractul de împrumut. Pentru primirea banilor, învinuitul comunica datele de cont ale altor două persoane, pe numele cărora deschisese conturi la mai multe bănci, iar cu ajutorul cardurilor emise pe numele acestora, efectua retragerile de numerar de la ATM-uri din municipiul Bucureşti. În acest mod, învinuitul a reuşit să înşele peste 400 de persoane, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 100.000 lei. Cu ocazia  flagrantului organizat de poliţişti în dimineaţa zilei de 05 aprilie a.c, asupra învinuitului au fost găsite două cărţi de identitate şi mai multe carduri emise pe numele altor persoane, înscrisuri referitoare la operaţiuni bancare,  precum şi un număr de 7 telefoane mobile, bunuri folosite de acesta în activitatea infracţională.   Învinuitul a fost reţinut pe baza de ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, iar în data de 06 aprilie a.c., Judecătoria Târgovişte a admis propunerea D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Dâmboviţa şi a dispus arestarea preventivă a învinuitului  pentru 29 de zile.
____________________________________________________
Incendiu în pădurea de la Gura Șuții
Incendiu puternic în pădure! Zeci de localnici și pompieri  au reușit cu greu  să  stingă un incendiu izbucnit într-o pădure de la marginea localității dâmbovițene Gura Șuții. Flăcările s-au extins cu repeziciune din zona islazului și au ajuns până în zona împădurită. Cel mai probabil, focul a fost pus de cineva care a vrut să ardă gunoaiele .Un localnic care trecea prin zonă a dat alarma când a văzut că flăcarile se îndreaptă cu repeziciune către pădurea de la marginea localității. Imediat serviciul voluntar dar și  două autospeciale de pompieri au ajuns imediat la fața locului. După mai bine de două ore , flăcările au fost domolite , înainte să ajungă la coronamentul arborilor. La fața locului au sosit și pădurarii dar și polițiștii care au deschis o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat pentru producerea incendiului.
____________________________________________________ 
 La Mătăsaru, un sat intreg fura curent!
 Evaziune fiscală de un milion şi jumătate de euro şi zeci de localnici racordaţi ilegal la reţeaua de electricitate! Asta au găsit poliţiştii dâmboviţeni în urma mai multor percheziţii în comuna Mătăsaru. Aproximativ 400 de poliţişti, jandarmi şi luptători ai forţelor special au descins la 20 de adrese , anchetatorii având informaţii că mai multe societăţi comerciale  nu înregistrau cantităţi enorme de materiale neferoase şi multe persoane de etnie romă erau racordate ilegal la reţeaua de electricitate. Forţele de ordine au descins în satul Teţcoiu din comuna Mătăsaru, dar şi în alte locaţii din judeţul Dâmboviţa. Mare le-a fost mirarea oamenilor legii când au văzut că aproape toţi locuitorii acestui sat erau branşaţi ilegal la reţeaua de electricitate. Imediat, poliţiştii au chemat mai multe echipe ale societăţii Electrica, care au distrus racordurile ilegale, dar au întocmit dosare penale şi celor care erau racordaţi.Mai mult, în urma unor percheziţii la două societăţi comerciale care colectau metale neferoase anchetatorii au stabilit că acestea două pagubiseră bugetul statului cu aproximativ un milion şi jumătate de euro. De la sediile celor două societăţi, polţiştii au ridicat mai multe documente, dar şi cantitatea de aproximativ cinci tone de cupru şi aluminiu . 
 ____________________________________________________
Un barbat în vârstă de 43 de ani din comuna dâmbovițeană Bezdead depistat cu o alcoolemie de 0,54 alcool pur în aerul expirat, care a oferit luni unui ofiţer de poliţie suma de 200 de euro, pentru a nu-i întocmi dosar penal a fost preluat de lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie, fiind condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa pentru continuarea cercetărilor.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, agent Raluca Trandafir, lucrătorii Secţiei nr. 11 Poliţie Rurală Pucioasa l-au depistat în trafic pe numitul M.D.,de 43 de ani, din comuna Bezdead, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, iar ulterior, in urma verificarii cu aparatul etilotest s a stabilit ca rezultatul de 0,54 alcool pur în aerul expirat. ,,După prelevarea probelor biologice de sânge, numitul M.D a oferit ofiţerilor de poliţie suma de 200 de euro, pentru a nu-i întocmi dosar penal.Imediat,poliţiştii au sesizat lucrătorii Biroului Teritorial Anticorupţie şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa,iar cu ocazia flagrantului organizat, numitul M.D a fost depistat în timp ce oferea unui lucrător de poliţie suma de 300 de euro, în scopul mai sus menţionat." a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Dambovita,agent Raluca Trandafir La ora transmiterii acestei știri, bărbatul a fost preluat de lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie, fiind audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa care continuă cercetările.
_______________________________________________________________ 

Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” din Târgovişte găzduieşte în perioada 09 martie 2012 – 08 aprilie 2012 la Muzeul de Istorie,  expoziţia itinerantă „Mit, Ficţiune şi Realitate”, în care vor fi prezentate aproximativ 40 de figuri de ceară în mărime naturală. Vernisajul va avea loc, vineri, 9 martie 2012 la ora 14.00. Acestea provin de la Muzeul Figurinelor de Ceară din Sankt Petersburg. Pe lângă exponatele clasice (legate de mitologie şi poveştile copilăriei), printre figurinele care vor fi expuse se vor număra actori, artişti, personaje mitologice şi persoane cu diverse diformităţi.  Astfel, spre deliciul  vizitatorilor, vom regăsi personaje ca Jack Sparrow (Piraţii din Caraibe), Maestrul Yoda (Războiul Stelelor), Putin, Danny de Vito, Mihelangelo, Shakespeare, Leonardo da Vinci, Gioconda, Shrek, Harry Potter, Afrodita, Geryon, Omul lup, Minotaurul, Zeus şi cel mai gras om din lume. Expoziţia va fi deschisă între orele 09.00 şi 17.00. Preţul unui bilet de intrare va fi de 7 lei pentru adulţi şi de 5 lei pentru copii. Pentru copiii care vor veni în grupuri organizate, preţul unui bilet va fi de 4 lei.
 ________________________________________________________________
 Legumele provenite de la legumicultorii din Băleni vor fi mai puține și mai scumpe anul acesta și asta din cauza iernii lungi și grele de anul acesta. Pagubele sunt foarte mari, iar legumicultorii nu știu dacă o să poată să refacă cele stricate, astfel încât să reușească să mai cultive ceva anul acesta.
Producătorii anunță că prețurile se pot chiar dubla, pentru că foarte multe solaria au fost distruse, ei cer Ministerului Agriculturii ajutor pentru a le reface în cel mai scurt timp. Astfel, salata, roșiile și castraveții se vor găsi pe tarabe cu o lună mai târziu față de anii trecuți și asta pentru că o parte dintre solarii au fost distruse de zăpada căzută în cantități foarte mari la începutul anului. S-au pierdut semințe, răsaduri și straturile pregătite pentru culturi. Producătorii spun că fără ajutor de la stat serele nu vor putea fi refăcute din cauza costurilor foarte mari. În aceste condiții, plata va fi invadată de produse din import iar prețurile vor exploda. La serele din Băleni producătorii spun că au pierderi foarte mari, iar culturile nu au fost asigurate. În asemenea condiții sunt nevoiți să suporte singuri cheltuielile de reparații, care sunt destul de costisitoare în foarte multe situații nu doar folia de pe solaria fiind distrusă ci și structura de rezistență a acestora. Pagubele sunt foarte mari, iar legumicultorii nu știu dacă o să poată să refacă cele stricate, astfel încât să reușească să mai cultive ceva anul acesta.
____________________________________________________________________

Drama personală prin care trecea bărbatul de 39 de ani i-a adus sfârşitul. După ă lungă perioadă de neînţelegeri cu soţia, cei doi au pus căpăt relaţiei în urmă cu puţin timp. Bărbatul a plecat de casă şi locuia la o rudă din Teiş. Necazurile i-au împis paşii în zăvoiul de pe malul râului Ialomiţa, unde s-a spânzurat. A fost găsit de câţiva vânători. Trupul său este la Serviciul de medicină legală, unde se va stabili cauza morţii şi împrejurările în carea  survenit această.
 _____________________________________________________________________
 Ziua Bibliotecii la Targoviste
Biblioteca Judeţeană “I.H. Rădulescu” din Târgovişte a marcat 160 de ani de la naşterea dramaturgului. Ziua a avut şi mai mare încărcatură pentru că astăzi biblioteca împlineşte 68 de ani de la înfiinţare.
Cei care trec pragul bibliotecii, sunt întâmpinaţi de un panou de prezentare al vieţii şi activităţii dramaturgului. Instituţia a desfăşurat şi un program artistic pentru a-l celebra pe Caragiale. “În parteneriat cu teatrul Municipal Târgovişte am pus în scenă fragmente din operele lui I.L. Caragiale, la care au participat şi două dintre bibliotecarele noastre”, a precizat Carmen Vădan, directorul instituţiei. În plus, biblioteca deţine piesele lui Caragiale din arhiva TVR, pe CD-uri, propunând cu această ocazie doritorilor vizionări în anumite zile dinainte stabilite.
Biblioteca a primit urări pe facebook
Data de 30 ianuarie are un plus de însemnătate, dat fiind faptul că este ziua bibliotecii. “Azi împlinim 68 de ani de la înfiinţare”, a adăugat Carmen Vădan. Pe 30 ianuarie 1944, s-a deschis Biblioteca primăriei şi Căminului Cultural Târgovişte, o dată cu inaugurarea muzeului oraşului, în cadrul căruia s-a amenajat o sală proprie. Cu acest prilej, instituţia a primit zeci de urări pe pagina de facebook, unde are 1466 de prieteni. “La cât mai mulţi cititori” sau “La cât mai multe realizări” sunt două din mesajele primate de isntituţie la ceas aniversar.    I.L. Caragiale, Biblioteca Judeţeană “I.H. Rădulescu” din Târgovişte, Teatrul Municipal Târgovişte, facebook,
____________________________________________________________________ 
La Targoviste,primavara incepe cu Fuego !
După ce la sfârşitul anului trecut, i-a colindat pe târgovişteni, Fuego se întoarce la Târgovişte pe 16 martie. Acesta va concerta pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19.00. Concertul face parte din turneul naţional, "Iubirea înfloreşte primăvara", care debutează pe 12 martie, în care a fost inclus şi municipiul Târgovişte. 
 __________________________________________________________________ 
Petrecerea de vineri urmata de  "latino"
sambata
Cei care sunt obişnuiţi să petreacă pe ritmuri latino încep week-endul mai devreme. Petrecerile organizate de şcoala de dans Salsa Elegante sâmbăta, la Clubul Studenţilor din Târgovişte, s-au mutat provizoriu vinerea.
Recent întorşi de la Congresul Naţional de Salsa de la Braşov şi cu o nouă grupă de începători pornită la drum, membrii şcolii de dans Salsa Elegante continuă seria petrecerilor de la sfârşitul săptămânii. Programul lor s-a modoficat însă. Ele au loc acum vinerea, de la ora 10.00, şi nu sâmbăta, cum erau obişnuiţi iubitorii muzicii latino. La aceste evenimente pot participa atât cursanţii şcolilor de dans din oraş, cât şi publicul larg.
_Târgovişte, petrecere, Salsa Elegante, latino, _____________________________________________________________
Amenzi pentru piromani
 În perioada 14 - 15 ianuarie, pompierii dâmboviţeni au intervenit la 14 arderi necontrolate, în care au ars cca.20ha de vegetaţie uscată, astfel:
Detaşamentul Târgovişte (mun.Târgovişte - 100mp, com.Raciu - 4000mp şi com.Răzvad - 5ha);
Detaşamentul Găeşti (com.Hulubeşti - 1,5ha);
Detaşamentul Pucioasa (oraş Pucioasa - 2000mp şi com.Doiceşti - 1ha);
Detaşamentul  Titu (com.Produleşti - 2ha);
Detaşamentul  Moreni (com.I.L.Caragiale - 9ha);
Garda Răcari (com.Tărtăşeşti - 2000mp);
Pichetul Potlogi (com.Găiseni - zona A1-km47 -  4000mp).

Ieri - 16 ianuarie, pompierii dâmboviţeni au intervenit la 8(opt) arderi necontrolate, în care au ars cca.8ha de vegetaţie uscată, astfel:
Detaşamentul Târgovişte (com.Ulmi - 3000mp);
Detaşamentul Găeşti (com.Ludeşti - 5,5ha şi com.Morteni - 1000mp);
Detaşamentul Pucioasa (com.Doiceşti - 1000mp);
Garda Voineşti (com.Malu cu Flori - 5000mp);
Garda Corneşti (com.Niculeşti - 6000mp);
Garda Vişina (com.Vişina - 100mp şi com.Petreşti - 4000mp);

Având în vedere faptul că în ultima perioadă s-au intensificat arderile necontrolate (incendiile de vegetaţie uscată şi mirişte) care continuă să ameninţe siguranţa cetăţenilor, a gospodăriilor acestora, dar pun în pericol şi traficul rutier, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa atenţionează atât cetăţenii, cât şi instituţiile şi operatorii economici asupra respectării prevederilor legislaţiei în vigoare,  în care se stipulează foarte clar:  „În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă”  - Art.4 (1) din Dispoziţiile generale de apărare împotriva incendiilor pe timpul utilizării focului deschis la arderea de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale aprobate prin Ordinul comun al ministrului internelor şi reformei administrative şi al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 605/579/05.09.2008;
Pentru prevenirea şi reducerea arderilor necontrolate, Inspecţia de prevenire din cadrul I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa, prin inspectorii de specialitate, desfăşoară în această perioadă controale inopinate pentru identificarea terenurilor şi depistarea persoanelor care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate şi sancţionarea contravenţională a acestora conform legislaţiei în vigoare. Valoarea sancţiunii contravenţionale este cuprinsă între 1.000-2.500 lei.

___________________________________________________________________
Începând de astăzi, prefectul județului, însoțit de toți directorii instituțiilor județene, vor merge din nou în teritoriu pentru a acorda audiențe cetățenilor La întâlniri vor participa: prefectul Iancu Caracota, echipa sa de consilieri din cadrul Prefecturii și directorii Casei de Pensii, Agenției pentru Prestații Sociale, APIA, Poliției, Jandarmeriei, Direcției de Sănătate Publică, Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Direcției Sanitar Veterinare, AJOFM-ului, Inspectoratului Școlar, Direcției Agricole, Oficiului de Cadastru, Direcției Silvice și Direcției pentru Accize și Operațiuni Vamale.
Aceștia se vor întalni astăzi cu cetățenii din comuna Gura Șuții, la ora 16, la Căminul Cultural. Măine, 12 ianuarie 2012, ședința va avea loc în comuna Perșinari, la Căminul Cultural, începând cu ora 16, iar poimâine, 13 inauarie 2011, de la ora 16, la Sala de Ședințe a Primăriei Văcărești. ________________________________________________________________
În această perioadă, marcată de Sfintele Sărbători ale Crăciunului, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:
•    Sâmbătă - 24 decembrie, la ora 03:58, pompierii de la Garda Voineşti au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (grajd) din comuna Văleni Dâmboviţa. Din cercetările efectuate, se pare că folosirea intenţionată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiu a fost cauza probabilă a producerii incendiului. A ars acoperişul grajdului pe o suprafaţă de cca.100mp şi cca.14 tone de plante furajere;
•    Duminică - 25 decembrie, la ora 11:29, pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au intervenit pe strada Oltului din Mun.Târgovişte pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (magazie). Se pare că incendiul a pornit de la un copil lăsat nesupravegheat care s-a jucat cu focul lângă magazie. Au ars: acoperişul anexei pe o suprafaţă de cca.8mp şi izolaţia din polistiren a casei vecine pe o suprafaţă de cca.10mp. Intervenţia promptă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor casa vecină;
•    Luni - 26 decembrie, la ora 09:56, pompierii de la Garda Voineşti au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case din comuna Bărbuleţu. Din cercetările efecuate, se pare că jarul sau scânteile purtate de vânt şi căzute pe materiale combustibile au fost cauza probabilă a producerii incendiului. Au ars: acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de cca.120mp şi cca.3 tone de plante furajere depozitate în podul casei;
•    Marţi - 27 decembrie, la ora 05:50, pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au fost solicitaţi în comuna Văcăreşti pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Un scurtcircuit provocat de un conductor electric defect, se pare că a fost cauza probabilă a producerii incendiului, în care au ars elementele combustibile din compartimentul motor şi a fost deteriorată vopseaua de pe capota maşinii;
•    Marţi - 27 decembrie, la ora 07:12, pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au intervenit pe strada Justiţiei din Mun.Târgovişte pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară de salubrizare. Un rest de ţigară aprinsă aruncată în bena autoutilitarei, se pare că a fost cauza probabilă a producerii incendiului. A ars gunoiul menajer din benă;
•    Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 32 solicitări.
Echipajul SMURD Târgoviște a intervenit la 22 solicitări, iar echipajul SMURD Titu a intervenit la 10 solicitări. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, amețeli, vărsături, halenă alcoolică, probleme respiratorii, dureri lombare, renale și abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.
dambovita, incendii, interventii, paramedici, pompieri, sarbatori de craciun, smurd