joi, 6 ianuarie 2011

ITM Dâmboviţa dă curs oricărei sesizări anonime cu privire la munca la negru

La intrarea în unitate, a fost amplasată o cutie poştală pentru ca persoanele implicate direct sau care au cunoştinţă de astfel de situaţii să le poată sesiza rapid şi sub protecţia anonimatului.
 <!-- more -->
 “Vom pune la dispoziţia cetăţenilor şi o linie telefonică gratuită, urmând să preluăm astfel şi mai uşor reclamaţiile privind munca fără forme legale de angajare. Suntem convinşi că oamenii vor fi mai deschişi la relatarea unor aspecte care să ne ajute să depistăm rapid zonele economice unde legea nu este respectată”, crede Marius Lixandru, inspector şef ITM Dâmboviţa.
În 2010, fără ca cetăţenii să aibe la dispoziţie astfel de mijloace la îndemână pentru sesizări, la ITM Dâmboviţa s-au înregistrat 429 de petiţii privind munca la negru. În urma controalelor efectuate, inspectorii au stabilit că toate plângerile erau reale.
Descinderile au scos la iveală faptul că 343 de dâmboviţeni lucrau fără să aibe întocmite contracte de muncă, 157 fiind femei. Cei 191 de angajatori care practicau munca la negru au fost aspru sancţionaţi, valoarea amenzilor depăşind 800.000 de lei.
“Am depistat persoane care lucrau fără forme legale în special în construcţii, confecţii textile şi brutării. Tot în aceste domenii de activitate, patronii nu obişnuiesc să plătească angajaţilor orele suplimentare efectuate”, afirmă Marius Lixandru.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu