vineri, 17 iunie 2011

Dambovita-spital modernizat in stil vienez

Consiliul Judeţean derulează şapte proiecte de investiţii, care vizează modernizarea unităţii medicale, de la bucătărie la spaţiile verzi din curte
. De asemenea, Spitalul Judeţean este inclus este inclus şi într-un program de reabilitare şi modernizare cu finanţare europeană, a cărui valoare este de 83 de milioane de lei. Banii vor fi utilizaţi în special pentru reabilitarea clădiri centrale şi pentru aparatură medicală. Vor fi achiziţionate echipamente pentru radiologie; blocul operator; sterilizare; recuperare; terapie intensivă; maternitate; pediatrie; cabinetele medicilor şi asistentelor.
Administraţia judeţului investeşte 900.000 de lei în saltele noi, pentru confortul celor internaţi. S-au comandat 717 paturi obişnuite, 20 pentru Terapie Intensivă, 45 pentru sugari, 15 pentru copii cu vârste între 1 şi 3 ani şi 25 de paturi speciale ortopedice.
Acţiunea de modernizare va continua în bucătărie. Practic, clădirea unde se prepară hrana va fi schimbată de la A la Z, adică de la ferestre la termoizolaţie şi acoperiş. Spălătoria spitalului, unde se curăţă zilnic o tonă de rufe va fi, de asemenea, inclusă în programul de reabilitare al Consiliului Judeţean. Totodată, este refăcut gardul împrejmuitor şi se va moderniza reţeaua de iluminat din curtea unităţii. La fel, spaţiile verzi şi cele pentru parcare, plus aleile pentru autovehicule şi trotuarele. Nu a fost pierdută din vedere nici clădirea de la poartă, care va fi transformată într-o adevărată carte de vizită.
„Este foarte important să dăm acestei intrări în Spitalul Judeţean altă înfăţişare, să fie ca la Viena. Valoarea totală a celor şapte proiecte, din care cinci sunt deja în derulare, depăşeşte un milion de euro. Finanţarea va fi asigurată din bugetul Consiliului Judeţean şi din alte surse atrase, legal constituite”, a declarat Florin Popescu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu