marți, 21 februarie 2012

Legea picnicului !

Mai sunt doar câteva zile și, după calendar, va sosi primăvara. Odată cu ea se va da startul grătarelor în aer liber. Numai că picnicurile nu vor mai putea fi organizate oriunde ci doar în spații special amenajate.
<!-- more -->
Deputații au adoptat, astăzi, legea picnicului care nu prevede doar cum și unde vom putea ieși la iarbă verde, ci și câți bani putem scoate din buzunar dacă nu respectăm prevederile.
Camera Deputaţilor a adoptat astăzi, în absenţa Opoziţiei, proiectul de lege privind desfăşurarea activităţii de picnic care prevede că este interzisă organizarea picnicurilor în alte zone decât cele special amenajate dotate cu facilităţi şi utilităţi, nerespectarea acestor prevederi fiind pedepsită cu amenzi între 100 şi 5.000 de lei.
Zone speciale
În lege este definită și activitatea de picnic : "orice activitate de recreere desfăşurată pe domeniul public sau privat al statului de una sau mai multe persoane şi care presupune consumul de băuturi şi alimente precum şi după caz aprinderea sau nu a focului".
Astfel, vor fi amenajate zone speciale pentru picnic, care vor fi dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru această activitate şi în care aprinderea focului va fi permisă. Aceste zone vor fi indicate în parcuri şi în zonele limitrofe ale pădurilor situate în intravilanul localităţilor.
Fără vase spălate în râuri

De asemenea, potrivit proiectului de lege, va fi interzisă spălarea obiectelor folosite în apele din vecinătatea zonei speciale amenajate, hrănirea animalelor sălbatice, distrugerea plantelor.
Cei care vor dori să iasă la iarbă verde, trebuie să-și aleagă bine locul dacă vor să asculte și muzică deoarece noua lege, sub sancțiunea amenzii, prevede păstrarea liniştii pentru ca locuitorii din zona respectivă să nu fie deranjați.

Deșeurile vor fi și ele aruncate doar în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în locurile indicate şi să-l supravegheze permanent, să lase locul curat şi nealterat, să nu arunce ţigări sau chibrituri aprinse la întâmplare, să respecte bunele moravuri.
Proiectul de lege a fost adoptat și de Senat, Camera Deputaților fiind cameră decizională.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu