vineri, 17 februarie 2012

Voluntariat la Manastirea Viforata

Zece minori din Centrul de Reeducare din oraşul dâmboviţean Găeşti au sărit astăzi în ajutorul maicuţelor de la Mănăstirea Viforâta, de lângă Târgovişte!
<!-- more -->
 Tinerii au venit  de aceasta dată la mănăstire, pentru a le ajuta pe măicuţe să curăţe curtea interioară de zapadă. Aceştia, însoţiti de psiholog, dar şi de preotul centrului vin periodic la Mănăstirea Viforâta, unde cele mai multe dintre măicuţe sunt în vârstă. Această acţiune, spun reprezentanţii centrului, face parte din programul de reintegrare socială a tinerilor, care spun că sunt bucuroşi să iasă câteva ore în comunitate.
Maicile spun că nu este prima dată când tinerii de la Găeşti le sar în ajutor. Aceştia vin aici în fiecare vară şi le ajută la culesul fructelor, iar şi de aceasta dată ajutorul lor este unul binevenit. Nu este primul loc unde tinerii centrului au participat la  deszăpezire şi in Găeşti aceştia au dat o mână de ajutor autorităţilor locale cu care, de altfel, centrul are încheiat un parteneriat. Participarea la aceste acţiuni, în comunitate, se face pe bază de voluntariat.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu