marți, 1 mai 2012

La Târgovişte, 1 mai - pur românesc: mici, bere şi fanfară!

În anul 1889, Congresul Internaţionalei Socialiste a decretat ziua de 1 Mai ca Ziua Internaţională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestaţii muncitoreşti.
Cu timpul, 1 Mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea ţărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autorităţile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.
În România, a fost sărbătorită pentru prima dată de către mişcarea socialistă în 1890. După 1990, importanţa propagandistică a zilei a fost minimalizată, dar oamenii se bucură de acest eveniment, sărbătorindu-l în aer liber, la iarbă verde, la mare ori la munte.
În acest an, Primăria Municipiului Târgovişte, în colaborare cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Teatrul Municipal Târgovişte, a organizat sărbătoarea tuturor celor care muncesc şi tuturor celor doresc să muncească, în Parcul Chindia. Evenimentul a fost unul tradiţional românesc, cu mici, bere, fanfara care  cânta în chioşc, desene pe asfalt, jocuri pentru copii, surprize pentru vârstnici. Accesul a fost gratuit pentru toţi participanţii. Spre deliciul copiilor, nu au lipsit nici păpuşile gigant care au oferit sute de baloane colorate.  „După foarte multă vreme, mă simt de 1 Mai, alături de târgovişteni, aşa cum mă simţeam odată. Aşa cum, copil fiind, trăiam frumoase zile de 1 Mai. Tot ceea ce este frumos, trebuie continuat. Vom încerca ca, în fiecare an, să facem lucrurile să meargă din ce în ce mai bine, nu numai din punct de vedere al infrastructurii, al reabilitării blocurilor, a activităţii de primar la modul general, ci şi din cel al găsirii de modalităţi în care să ne petrecem timpul liber împreună, noi, târgoviştenii. Să găsim momente să ne relaxăm. Viaţa are şi momente frumoase, pe care trebuie să le sărbătorim ca atare ”, a declarat Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgovişte, aflat în mijlocul miilor de participanţi. Alături de edil s-a aflat echipa de consilieri locali, precum şi personalităţi din cadrul conducerii judeţene a PD-L.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu