joi, 3 mai 2012

CSM Târgovişte vs. CSM Satu Mare, finală inedită la baschet

Joi şi vineri, de la ora 19.00 se vor juca primele două meciuri ale finalei Campionatului Naţional de Baschet feminin între CS Municipal Târgovişte şi CSM Satu Mare.
Dincolo de importanţa capitală a seriei care va decide viitoarea campioană a ţării, finala din acest sezon competiţional are şi câteva aspecte inedite.
SURPRIZA DIN NORD VEST
Calificarea echipei din Satu Mare în ultimul act al întrecerii interne a reprezentat pentru toată lumea o mare surpriză. Chiar dacă în stagiunea anterioară echipa lui Dan Fleşeriu ajungea în aceeaşi fază a competiţiei nimeni nu mai credea în şansa nord vesticelor de a repeta figura şi în 2012. Parcursul din sezonul regulat era grăitor: 22 de meciuri câştigate, 8 pierdute, 52 de puncte şi locul 6 în clasament, zestre care recomanda trupa lui Dan Fleşeriu o candidată la cel mult un loc în finala mică. Numai că ardelencele au strâns rândurile şi pe nesimţite au ajuns până în finală după ce au eliminat în play off echipe cu o cotă superioară precum Alba Iulia şi Arad. Satu Mare a infirmat toate pronosticurile şi a dat cu tradiţia din ultimii ani de pământ, fiind prima echipă clasată pe locul 6 la finele stagiunii regulate care ajunge până în ultimul act.
O NOU PROMOVATĂ AJUNGE ÎN FINALĂ
Dacă în cazul echipei din Satu Mare pasul către finală a avut părţile sale inedite, când vine vorba de CS Municipal Târgovişte toate regulile nescrise sunt date peste cap. Campioană cu două sezoane în urmă, „portocale mecanică” a dispărut vreme de o stagiune din peisaj după care a revenit la începutul campionatului 2011 – 2012. Formaţia dâmboviţeană a preluat locul lăsat vacant de Bball 6 Sântu Gheorghe, care a fuzionat cu CSŞ LMK Sepsi, din aceeaşi localitate covăsneană. Nu multe au fost situaţiile în baschetul feminin românesc când o echipă abia promovată pe prima scenă să ajungă până în finală şi să să câştige cupa, aşa cum s-a întâmplat cu CS Municipal. Cât priveşte parcursul din stagiunea regulată, echipa lui Florin Nini a fost lider autoritar pe tot parcursul sezonului, poziţie ce-i va permite să joace mai multe meciuri pe propriul teren.
RIVALE ÎN PREMIERĂ
Cele două CSM-uri nu au mai jucat niciodată cu un trofeu pe masă. La acest capitol, Târgoviştea are un avantaj clar, fiind oraşul care a dat baschetului feminin românesc mai multe echipe campioane. În schimb, rivala din finală nu se poate lăuda cu prea multe performanţe interne sau internaţionale, un motiv în plus pentru fetele lui Dan Fleşeriu de a trage din greu pentru a-şi adjudeca titlul de cea mai valoroasă echipă a ţării.
DUELUL „LUPILOR TINERI”
Atât Satu Mare cât şi Târgovişte au pe bancă doi antrenori tineri, fără mari performanţe la nivel de seniori. Dâmboviţencele sunt pregătite de Florin Nini, un tehnician care are dezavantajul de a nu mai fi fost pe banca unei echipe din Divizia A feminină. Balanţa se echlibrează atunci când vorbim despre ce a reuşit Nini la Galaţi cu Phoenix din localitate, club care domină de ceva vreme competiţiile interne de juniori. În trecut a mai fost şi antrenorul echipei de seniori de la Galaţi şi a făcut parte din staff-ul tehnic ale Stelei Bucureşti. În plus, omul care conduce formaţia dâmboviţeană este preşedintele Colegiului de Antrenori din cadrul FRB.
Dan Fleşeriu nu a obţinut încă un succes notabil în funcţia pe care o deţine la Satu Mare, dar este considerat unul dintre cei mai promiţători antrenori români ai momentului. A fost convins să vină la capătul ţării de Petre Eleş, dar drumurile celor doi s-au despărţit, când Eleş, deranjat de atitudinea unor oficiali sătmăreni, a acceptat oferta venită de la Alba Iulia.
LOTURI
TÂRGOVIŞTE
Florina Gabriela Diaconu – fundaş,  Monique Coker pivot C,  Olena Samburska extremă,  Olena Zherzerunova pivot,  Kovacevic Dara pivot,  Volha Tamargeanu extremă,  Georgiana Viorela Rus, pivot  Cristina Ciocan fundaș – extremă,  Andreea Huțanu pivot,  Alexandra Uiuiu extremă,  Anca Șipoș extremă,  Chrissy Givens extremă
SATU MARE
Kinga Szmutku extremă – pivot,  Claudia Pop extremă, Anita Meszaros pivot, Chadijah Whittington extremă, Amra Mehmedic fundaş,  Diana Moldoveanu extremă,  Andreea Orosz extremă,  Renata Szmutku fundaş, Monica Ivan Urse extremă,  Anita Nagy extremă,  Rada Giurgiu extremă,  Isabella Meszaros extremă,  Annemarie Părău fundaş,  Romina Cristea extremă,  Shanika Freeman pivot.
Sursa: basckettgv.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu