duminică, 10 iunie 2012

Dâmboviţa, sub PRESIUNEA incidentelor electorale!

Poliţiştii dâmboviţeni efectuează cercetări în cazul a două sesizări de încălcare a legislaţiei electorale

Astăzi, 10 iunie 2012, lucrătorii Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi cu privire la faptul că în municipiul Târgovişte, în faţa unei unităţi de învăţământ, o femeie întocmeşte tabele pentru a da bani cetaţenilor în vederea influenţării votării unui anume candidat. 


În urma verificarilor efectuate, poliţiştii au identificat-o pe numita P.B., de 55 de ani, din municipiul Târgovişte, care deţinea aviz favorabil să efectueze sondaje de opinie.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 109, alin. 1 din Legea 67/2004, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

• În data de 10 iunie 2012, lucrătorii Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de numita N.I., de 34 de ani, din localitate, cu privire la faptul că la scara blocului unde locuieşte, o femeie a strâns mai multe cărţi de identitate de la diferite persoane şi a promis acestora suma de 50 lei, pentru a vota candidatul unei anume formaţiuni politice.

La faţa locului s-a deplasat echipa de cercetare, fiind identificată numita G.V., de 43 de ani, din municipiul Târgovişte, care avea asupra sa cărţile de identitate a trei persoane, din care unul membru al familiei sale.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 109, alin. 1 din Legea 67/2004, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

Potrivit articolului 109 alin. 1 din Legea 67/2004, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Centrul Judeţean de Comunicare

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu