duminică, 24 iunie 2012

Poliţia Dâmboviţa îşi arată muşchii în faţa unor şoferi amărâţi!

Doi conducători auto s-au ales cu dosare penale după ce au blocat DN7, fiind nemulţumiţi de faptul că le-au fost reţinute permisele de conducere ca urmare a nerespectării interdicţiei temporare de circulaţie instituită pe drumurile naţionale de CNADNR pentru perioada 22-23 iunie 


În ziua de 22 iunie 2012, în jurul orelor 19:20, numiţii Z.D., de 32 de ani, din comuna Dragodana şi M.A., de 37 de ani, din comuna Albeşti de Muscel, judeţul Argeş, ambii conducători auto profesionişti, au blocat pentru aproximativ 15 minute ambele sensuri de mers pe DN7, pe raza localităţii Costeşti Deal, la kilometrul 58+500 m, cu un autotractor cu semiremorcă şi respectiv un autocamion, punând în pericol siguranţa circulaţiei şi aducând atingere dreptului la liberă circulaţie a celorlaţi participanţi la trafic.

Cei doi conducători auto erau nemulţumiţi de faptul că le-au fost reţinute permisele de conducere ca urmare a nerespectării interdicţiei temporare de circulaţie instituită pe drumurile naţionale de CNADNR pentru perioada 22-23 iunie. 

Pe numele lor, poliţiştii au întocmit dosare penale, în baza art.92, alin.4 din OUG 195/2002, republicată. Reamintim faptul că, urmare a avertizării emise de ANM de cod portocaliu de căldură pentru mai multe judeţe din ţară, printre care şi judeţul nostru, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în conformitate cu prevederile art. 44, alin.2 din O.G. 43/1997 privind regimul drumurilor, a interzis temporar circulaţia vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în perioada 22-23 iunie, intervalul orar 11:00-20:00, cu excepţia : 

- Transporturilor de animale vii şi produse perisabile de origine animală şi vegetală; - Vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; - Transporturi funerare; - Transporturi poştale; - Transporturi de echipamente de prim ajutor;

- Transporturi pentru distribuire de carburanţi; - Transporturi de mărfuri sub temperatură controlată; - Transporturi pentru tractări vehicule avariate; - Transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; - Transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubruzării.

Restricţia este aplicată şi astăzi, 23 iunie, pentru toate drumurile naţionale din judeţul Dâmboviţa, urmând a fi ridicată imediat ce temperaturile vor reveni la normal.

Poliţiştii rutieri dâmboviţeni recomandă tuturor conducătorilor de vehicule din categoria menţionată să se conformeze restricţiei de circulaţie, în caz contrar aceştia riscând să le fie reţinute permisele de conducere.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu