miercuri, 25 iulie 2012

Drumuri fascinante & planurile romanesti


De ani de zile, autorităţile dâmboviţene se chinuie să asfalteze drumul care pleacă la Sanatoriul Moroieni către inima Bucegilor.
Este vorba de un traseu de aproximativ 40 KM, nu tocmai dificil. De-a lungul timpului, drumul spre munte a înghiţit miliarde de lei, pentru ca acum să arate la fel de prost ca la început, iar investiţia să fie abandonată, în favoarea căii de acces pe la Cabana Cuibu Dorului-Dichiu.
S-au făcut master-planuri, studii peste studii, care şi astea au costat sute de milioane de lei vechi. Totul a rămas îndosariat. Cum vrem atunci turişti, cum vrem să punem în valoare puţinele frumuseţi pe care le avem în judeţ, dacă se fură la greu şi nu există implicare?
Am ajuns zilele trecute pe unul dintre cele mai fascinante traseee montane din România – Transalpina, un drum complet asfaltat, care şerpuieşte pe culmile montane şi leagă trei judeţe: Gorj, Vâlcea şi Sibiu.

Din discuţiile purtate cu oamenii acolo, am aflat că modernizarea drumului care trece pe la altitudini de peste 2.000 m s-a realizat în timp rapid. Am înţeles că autorităţile din cele trei judeţe pun mare preţ pe turism, pe comunicarea rutieră. La noi, mai avem de aşteptat.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu