marți, 11 decembrie 2012

Şoferii dâmboviţeni care nu-şi echipează maşinile de iarnă riscă amenzi de până la 1470 de lei şi 21 de puncte!

PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE, O PRIORITATE A POLIŢIŞTILOR DÂMBOVIŢENI


Poliţia rutieră dâmboviţeană recomandă atât conducătorilor auto cât şi celorlalţi participanţi la trafic să respecte regulile de circulaţie şi să adopte o conduită preventivă în trafic!

Având în vedere avertizarea meteo privind căderea de precipitaţii sub forma de ninsoare şi intensificări ale vântului, politiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să reducă viteza de deplasare şi să evite manevrele riscante, care nu sunt absolut necesare, precum şi depăşirile.

Totodată, Poliţia Rutieră vă atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante, având în vedere faptul că D.N 71 Târgovişte-Sinaia poate fi acoperit cu polei/ zăpadă în această perioadă.

Precizăm că pentru neechiparea corespunzătoare a vehiculelor iarna, se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1.470 de lei, respectiv intre 9 si 21 puncte amendă.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu