marți, 14 mai 2013

Baschet feminin - trofeul în vestul ţării !

Universitatea Goldiş ICIM Arad a câştigat dramatic Liga Naţională de baschet feminin, după ce s-a impus aseară, în deplasare, cu 85-82, în meciul decisiv cu CSM Târgovişte. Noua campioană a pornit cu 0-18, dar a revenit miraculos
CSM Târgovişte pusă la pământ de ICIM Arad,Givens şi Risper au făcut prăpăd,


Americancele Givens şi Risper au dus greul pentru Arad. Împreună au înscris 51 de puncte

Puterea din baschetul feminin a fost preluată, aseară, de ICIM Arad, care a reuşit să se încoroneze chiar pe terenul marii rivale, CSM Târgovişte. Cu această ocazie, formaţia ardeleană a demontat şi un mit, conform căreia obţine titlul numai în anii în care echipa din Târgovişte ori este în pragul desfiinţării, ori nu are bani să-şi facă echipă de campionat.

În sezonul 2012-2013, CSM-ul a fost principala favorită să câştige trofeul, lotul de baschetbaliste şi mai ales parcursul în Euroligă recomandând-o în acest sens.

Când vine însă vorba de sport, calculele hârtieI nu sunt întotdeauna respectate. Iar ICIM Arad s-a încăpăţânat să răstoarne toate pronosticurile şi să ducă trofeul în vestul ţării, la capătul celei mai tari finale din ultimii ani.

Aradul americanizat Trupa lui Dan Moraru a câştigat al 9-lea titlu din istoria clubului în condiţii speciale. A avut şansa să pună punct finalei după patru jocuri, în faţa propriilor suporteri, însă a „preferat“ varianta mai dificilă.

De fapt, Aradul şi-a îngreunat teribil de mult misiunea şi în „decisiv“, după ce Târgovişte a avut un start halucinant: 18-0 în minutul 5. Gazdele s-au relaxat însă prematur, iar ICIM-ul a încercat să revină în joc. În primul sfert ceva mai timid (scor 27-14), dar apoi tot mai convingător.

Până la pauza mare, formaţia ardeleană a redus handicapul la şapte puncte (33-40), adevărata demonstraţie de forţă fiind păstrată pentru repriza a doua.

Chrissy Givens, fosta jucătoare a CSM-ului, a început să recupereze tot mai multe mingi, având şi o frecvenţă de invidiat la puncte reuşite, 27 până la final. Aradul n-a avut-o însă numai pe Givens, ci încă trei jucătoare din Statele Unite, Risper, Wirth şi Laplante, cu ajutorul cărora a întors dramatic soarta finalei (n.r. cele patru au înscris 79 şi cele 85 de puncte ale campioanei).

După un sfert trei încheiat în avantaj, scor 58-56, ICIM a sprintat ca un veritabil atlet. Aproape fiecare atac al oaspetelor s-a încheiat cu coş, în timp ce Târgovişte a găsit tot mai greu culoare în atac.

Astfel, s-a făcut 72-79 (min. 39), iar zarurile au fost aruncate. În ciuda eforturilor disperate ale CSM-ului de a mai reveni, Aradul nu a schiţat niciun moment de slăbiciune. ICIM s-a impus cu 85-82 la final. La final, Givens a dansat în mijlocul sălii, enervându-i pe fanii echipei gazdă.

9 titluri de campioană are în istorie ICIM Arad. Ardelencele au reintrat în posesia trofeului după o pauză de un an

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu