luni, 24 iunie 2013

CARTOFII DE LUNGULETU CAUTATI DE STRAINI !

Batuti din toate directiile de intemperii,polonezii au luat cu asalt comuna Lunguletu,pentru a cumpara recolta agricultorilor damboviteni de anul acesta
.Cum au auzit de "invazia" polonezilor,agricultorii au cresut imediat pretul cu 1 leu.
Chiar si-asa,strainii cumpara camioane intregi pentru a pune tara pe picioare,dupa un an dezastruos in care aproape toata recolta a fost inghitita de ape.
Adusi in sapa de lemn din cauza petului extrem de mic,doar 0,20 de lei pe kilogram,producatorii de cartofi din renumita regiune Lunguletu,au primit un ajutor nesperat de la comerciantii polonezi.Strainii au venit pe meleagurile dambovitene cu zeci de tiruri pentru a cumpara marfa de calitate,dupa cum chiar ei spun.
"Cumparam cartofi de la Lunguletu pentru ca au pret bun si sunt gustosi.Am incarcat pana acum pester 220 de tone de cartofi",n-au spus polonezii. 
1,30 lei pe kilogram
Satenii isi ajusteaza pretul dupa cat de mult sau cat de putin recolteaza de pe camp intr-o singura zi.
Din cauza asta pretul variaza intre 80 de bani,daca recolta este bogata si 1,30 lei,daca recolta este mai mica
"Merge foartebine in comparatie cu anul trecut.Emult mai bine.In Polonia e criza mare si au venit sa ia marfa de la noi.Au avut inundatii mari",spun taranii.
"Au inceput sa vina,din fericire la noi de vreo 2 saptamani.Am inteles ca la ei s-au intarziat putin culturile datorita temperaturilor mai scazute.Speram sa mai tina asa vreo 2 saptamani sa le mearga la oameni bine cu pretul e bun",a declarat,Ion Neagu,administratorul"Pietei de Gross"Lunguletu.
de pe hectar se recolteaza in medie,15 tone de cartofi
"Se cunoaste faptul ca avem cartof foarte bun.Are gust compoarativ c cel de afara mult mai bun.Locuitorii se ocupa,stiindu-se ca este o traditie veche in cultura cartofului",a declarat Constantin Pitulice,viceprimarul comunei Lunguletu.
Polonezii vor mai "campa" in zona Lunguletu pana ce recolta va fi adunata de tarani de pe camp
cartofi lunguletu,vanzare cartof luynguleu polonia,pret cartofi lunguletu

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu