vineri, 5 iulie 2013

DISCIPLINA SI INDISCIPLINA IN TRAFIC !




INDISCIPLINA PIETONALĂ –UNA DINTRE PRINCIPALELE CAUZE GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE !

Poliţia dâmboviţeană vă informează :

Indisciplina pietonilor, atât în cazul adulţilor cât şi al copiilor, constituie o principală cauză generatoare de accidente rutiere.

În primele 6 luni ale anului, poliţiştii rutieri au desfăşurat pe raza întregului judeţ acţiuni pentru prevenirea şi combaterea indisciplinei pietonale, ocazie cu care au fost sancţionaţi un număr de 3711 de pietoni, ca urmare a abaterilor săvârşite în trafic.

Totodată, poliţiştii rutieri au procedat la sancţionarea contravenţională a 398 de conducători care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, în aceste cazuri fiindu-le reţinute şi permisele de conducere.

În perioada ianuarie –mai 2013, pe raza judeţului au fost înregistrate un număr de 49 de accidente rutiere, în care au fost implicaţi pietoni, din care 41 au avut drept cauză traversarea neregulamentară a părţii carosabile, iar 8 ca urmare a deplasării pietonilor pe drumul public.

În cazul accidentelor produse ca urmare a traversării neregulamentare a drumului public de către pietoni, 23 de persoane au fost rănite uşor, 15 persoane grave, iar un număr de 3 persoane au decedat.

Ca urmare a deplasările pietonilor pe partea carosabilă, s-au înregistrat 8 accidente rutiere, soldate cu decesul a două persoane, rănirea uşoară a 4 persoane şi 2 persoane rănite grav. Cele mai multe accidente au fost înregistrate în mediul rural, respectiv 35, în intervalul orar 12:00-20:00.

Pentru prevenirea implicării copiilor în evenimente rutiere, poliţia dâmboviţeană recomandă părinţilor să îi înveţe pe cei mici :

-Să circule numai pe trotuare ! -Să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje ! -Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora!

-Să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii ! - Să evitei să traverseze strada în fugă! - Să aştepte mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă !

-Să evite să se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei, etc.) !

Totodată, poliţia rutieră le recomandă pietonilor ca traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea să se realizeze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.

 INDISCIPLINA PIETONALĂ, PRINCIPALELE CAUZE GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE,SFATURI CUM SI PE UNDE TRAVERSAM STRADA,Pietonii neatenţi victime sigure în faţa maşinilor

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu