marți, 23 iulie 2013

JANDARMII CEI UMBLARETI,HOTII CEI DESCURCARETI !

Patru bărbaţi care au tăiat arbori din zona împădurită a localităţii Valea Mare au fost depistaţi de jandarmii dâmboviţeni.


Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, care acţiona pe linia prevenirii şi combaterii furtului de material lemnos pe raza localităţii Valea Mare, a depistat în punctul “Bobeni” patru persoane, în timp ce se deplasau în zona împădurită cu atelaje hipo şi care au recunoscut în faţa jandarmilor şi a lucrătorului silvic că au tăiat cu ajutorul a 2 motoferăstraie şi un topor, mai mulţi arbori.

În urma verificărilor efectuate de personalul jandarmeriei, s-a stabilit că Laurenţiu D. în vârstă de 21 ani, Boris K. în vârstă de 23 ani, Adrian S. în vârstă de 24 ani şi Ion N. în vârstă de 33 ani au tăiat din zona împădurită de pe raza localităţii Valea Mare, punctul “Valea cu Nuci”, 13 arbori (specia stejar), pe care i-au dimensionat în lungimi mai mici, o parte dintre cioate acoperindu-le cu pământ şi frunze.

*** Jandarmii au întocmit persoanelor în cauză actele de constatare, acestea fiind susceptibile de comiterea infracţiunii de “tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional”, actele fiind înaintate instituţiei abilitate pentru continuarea cercetărilor. Totodată, organele silvice urmează să efectueze inventarierea materialului lemnos şi să stabilească valoarea prejudiciului.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL AL I.J.J. DÂMBOVIŢA

Doi bărbaţi care au sustras conductă metalică de pe raza localităţii Nucet au fost depistaţi de jandarmii dâmboviţeni.

O patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, care acţiona pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale pe zona localităţii Nucet, a depistat în zona împădurită din localitate două persoane, în timp ce sustrăgeau conductă metalică.

În urma verificărilor efectuate de personalul jandarmeriei, s-a stabilit că bărbaţii cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, au sustras o bucată de conductă în lungime de aproximativ 15 metri dintr-un tronson de conductă metalică aparţinând unei societăţi comerciale.

Persoanele intenţionau să transporte materialul feros sustras, cu ajutorul unui atelaj hipo la domiciliu, pentru a-l folosi în gospodărie.

*** Jandarmii au întocmit celor în cauză acte de constatare, aceştia fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunii de furt calificat, actele fiind înaintate instituţiei abilitate pentru continuarea cercetărilor.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL AL I.J.J. DÂMBOVIŢA

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu