joi, 18 iulie 2013

Petrolul vs Vikingu LIVE din ILIE OANA 18.07.2013

Petrolul vs Vikingur se joacă diseară, pe stadionul „Ilie Oană" din Ploieşti, de la ora 20.00, în direct la Digi Sport 1. Chiar şi fără Bokila, fugit de la echipă, Petrolul este marea favorită a întâlnirii cu feroezii de la Vikingur.


Petrolul vs Vikingur este primul meci al „lupilor galbeni" în cupele europene după o pauză de 17 ani, fapt pentru care Cosmin Contra nici nu concepe ca echipa sa să nu obţină victoria.
„Obiectivul nostru e să ajungem în play-off-ul Europa League, dacă mergem în grupe, cu atât mai bine", a spus "Guriţă", pentru gsp.ro.
Petrolul vs Vikingur are o favorită certă, echipa prahoveană având o cotă de 1,05 la victorie, chiar dacă Contra nu va putea conta pe Jeremy Bokila - plecat de la echipă, Laurenţiu Marinescu, Morar - accidentaţi. În plus, lui Adrian Cristea şi lui Cristescu le-au fost reziliate contractele.
Echipele probabile
Petrolul: Pecanha - Achim, Geraldo, Manasse, Guillherme - Mustivar, Hoban - Boudjemaa, Felipe Teixeira, Grozav - Hamza. Antrenor: Cosmin Contra.
Vikingur: Turl - B. Hansen, Gregensen, E. Jacobsen, H. Jacobsen - Lervig, Djurhuus - Bartalstovu, Petersen, Djordjevic - Justlnussen. Antrenor: Skaale Clementsen
Meciul va fi condus de o brigadă de arbitru din Cipru.
Petrolul are o victorie cu Liverpool!
În total, până la ora meciului cu Vikingur, Petrolul a susţinut în Europa un număr de 16 partide. Bilanţul ploieştenilor: 4 victorii, 3 egaluri şi 9 înfrângeri, golaveraj 12-26. Ultima dată, Petrolul a jucat în Cupa Cupelor, competiţie desfiinţată între timp. În ediţia 1995-1996, Petrolul trecea de galezii de la Wrexham (1-0, 0-0) în faza preliminariilor, după care era eliminată de Rapid Viena, în turul 1 (0-0, 1-3).
Aceasta este a doua participare din istorie a Petrolului în Cupa UEFA, Europa League - cum se numeşte acum. În sezonul 1990-1991, Petrolul a întâlnit-o în turul 1 al Cupei UEFA pe Anderlecht, în faţa căreia a pierdut cu 0-2 fiecare dintre cele două manşe.
Cel mai mare rezultat obţinut vreodată de Petrolul în cupele europene este o victorie cu scorul de 3-1, pe teren propriu, în faţa englezilor de la FC Liverpool. Se întâmpla în sezon 1966-1967 al Champions League.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu