luni, 5 august 2013

Supermarkete Dambovita - Apa Minerala Contaminata la Raft !

 Aproape 27 de tone de apă minerală şi plată au fost retrase de la comercializare, în întreaga ţară.
În urma unor controale, autorităţile au descoperit că apa era contaminată cu o bacterie rezistentă la antibiotice sau conţinea o cantitate de nitraţi peste limita admisă.
Şi în în judeţul nostru, se pare că a intrat pe piaţă un lot de apa plată care conţine o cantitate mare de nitriti, nocivi pentru sanatate. Produsul a fost comercializat prin intermediul unui singur lanţ de magazine, cu punct de desfacere şi în Târgovişte. În urma controlului, s-au mai găsit la vânzare doar 7 peturi de apa plată din acel lot, cantitate care a fost retrasă de la comercializare.
“Din lotul achiziţionat mai deţinea numai o cantitate infimă de 7 recipienţi, 7 butelii de sticlă pe care le-am retras de la consum şi avem dovada că a fost neutralizată, a fost distrus produsul respectiv“, a declarat, pentru un post de televiziune local, directorul adjunct DSP Dâmboviţa, Găbiţa Neagu.
Potrivit specialiştilor, bacteria conţinută de apa retrasă de pe piaţă poate afecta, în principal, femeile gravide şi bebeluşii, dacă este folosită la prepararea mâncării micuţilor, dar şi infecţii ale aparatului respirator sau urinar, dar şi septicemii şi chiar deces.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu