luni, 16 septembrie 2013

Dambovita ~ Din puscarie,pe bancile scolii !

Educaţia formală constituie instrumentul principal de dezvoltare a fiinţei umane, indiferent de mediul în care aceasta trăieşte.



În ansamblul eforturilor depuse în mediul penitenciar pentru recuperarea persoanelor custodiate, şcolarizarea reprezintă una dintre activităţile fundamentale pentru reintegrarea socială a acestora.

În penitenciar, şcolarizarea este integrată în sistemul naţional de învăţământ, astfel încât persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate să îşi poată continua studiile fără dificultăţi, cunoscut fiind faptul ca populaţia penitenciară prezintă un nivel educaţional scăzut.

În anul școlar 2012-2013, un număr de 36 persoane private de libertate au absolvit cursurile învățământului primar și gimnazial. Odata cu începerea anului scolar 2013-2014, 41 de persoane private de libertate din Penitenciarul Mărgineni vor urma cursurile şcolare sub îndrumarea personalului didactic asigurat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

La clasele I-IV s-au înscris 21 persoane private de libertate, iar la clasele V-VIII s-au înscris 20 persoane private de libertate, urmând ca în perioada imediat următoare, această cifră să se dubleze.

Pentru buna desfăşurare a procesului instructiv-educativ, Penitenciarul Mărgineni a amenajat trei sali de curs, un cabinet de informatică, cancelaria profesorilor şi au fost asigurate rechizitele necesare în vederea fructificării şi transformării într-un beneficiu pe termen lung a timpului petrecut în detenţie de către persoanele private de libertate.

Activitatea de şcolarizare contribuie la diminuarea efectelor negative ale încarcerării, la optimizarea stării de spirit, la dezvoltarea unor competenţe educaţionale de bază, toate acestea facilitând reintegrarea socială a acestor persoane private de libertate.

Subinspector de penitenciare Alexandra COSTACHE

Purtător de cuvânt

Penitenciarul Mărgineni

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu