miercuri, 16 octombrie 2013

Căruţaşii şi bicicliştii NEATENŢI, prăpăd pe drumurile din Dâmboviţa!

Abaterile săvârşite de conducătorii de atelaje hipo şi biciclişti, cauze generatoare de accidente rutiere


În perioada 01.01-30.09.2013, pe drumurile publice din judeţul Dâmboviţa s-au produs 345 de accidente rutiere, cu 36 mai puţine comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Analizând principalele cauze generatoare, a reieşit că pe fondul indisciplinei pietonilor (76 de accidente rutiere) , a vitezei neadaptate la condiţiile de drum (64 de accidente rutiere ), urmată de neacordarea priorităţii de trecere (39 de accidente rutiere) s-au produs cele mai multe evenimente rutiere.



Totodată, ca urmare a abaterilor comise de biciclişti şi conducătorii de atelaje hipo s-au înregistrat 46 de accidente rutiere.

Dintre acestea, 36 de accidente rutiere, generate de abaterile bicicliştilor, s-au soldat cu decesul a 7 persoane, vătămarea corporală gravă a 4 persoane şi vătămarea corporală uşoară a altor 25 de persoane.

Nerespectarea regulilor de circulaţie de către conducătorii de atelaje hipo a constituit cauza de producere a 10 accidente rutiere, soldate cu vătămarea corporală gravă a 3 persoane şi uşoară a 14 persoane.

În urma acţiunilor organizate pe linia depistării şi sancţionării abaterilor săvârşite de aceste categorii de participanţi la trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 604 sancţiuni contravenţionale, din care 316 bicicliştilor.

Pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere, poliţiştii dâmboviţeni atrag atenţia tuturor participanţilor la trafic cu privire la necesitatea respectării, cu stricteţe, a regulilor de circulaţie şi adoptării unui comportament preventiv.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu