joi, 17 octombrie 2013

Merele de Voineşti în toate hipermarketurile româneşti

"Este un bazin cu un potenţial de dezvoltare extraordinar, dar, din păcate, în ultimul timp, nu a mai fost pus în valoare, aşa cum ar fi trebuit.


Cu toţii mergem, mă refer la cumpărătorii bucureşteni sau din alte zone din ţară, în magazine şi întrebăm de merele de Voineşti, dacă le găsim, sau nu, în hipermarketuri sau pe tarabe.

Din păcate, în ultimul timp, le găsim din ce în ce mai puţin. Mă bucur că aici le-am văzut într-o prezentare extraordinară şi mi-ar face plăcere să le văd aşa în toate hipermarketurile din România.

Există în intenţia Ministerului Agriculturii ca pentru 2014 să avem un program special destinat pomiculturii, dezvoltării de livezi.

Avem în analiză dacă să avem un subprogram pentru zona de pomicultură sau un program cu o alocare ceva mai consistentă. Cred că vom merge pe a doua variantă. Vor fi resurse bugetare importante, din 2014, ca zona de pomicultură să fie îmbunătăţită", a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, prezent la Voineşti.

Ministrul MADR a dat asigurări că după aceste consultări publice pe care le-a avut în Dâmboviţa cu factorii din domeniul agricol, va încerca să găsească soluţii la problemele ridicate, transmiţând şi un mesaj de încurajare:

“Importantă este şi perioada 2014-2020, pentru că începe un nou ciclu pentru dezvoltarea agriculturii, pentru care avem la dispoziţie fonduri europene însemnate.

Trebuie să ne consultăm cum împărţim aceste fonduri, astfel încât să răspundem nevoilor pe care le aveţi”, a mai spus Constantin.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu