vineri, 25 februarie 2011

Dragobetele, sărbătorit cu muzică şi boabe fierte

Iubitorii de folclor, de costum tradiţional, de întâlniri plăcute cu copilăria şi tinereţea au avut parte aseară de un spectacol încântător. Muzica populară, dansul românesc şi voia bună au fost ingredientele manifestării dedicate Dragobetelui. Evenimentul a reunit la Muzeul Vasile Blendea de la copii de trei ani până la bătrâni de 82 de ani, cu toţii îndrăgostiţi de folclor. După spectacol, toată lumea a fost invitată la… boabe fierte, aşa cum se sărbătorea pe vremuri de Dragobete
    <!-- more -->

„Ne-am gândit să sărbătorim Dragobetele cu adevărat româneşte şi unde puteam face acest lucru mai bine decât într-un spaţiu muzeal? Am vrut apoi să prezentăm costumul popular românesc, dar nu aşa oricum, pe un perete sau într-o vitrină, ci într-o expoziţie vie. Au fost 50 de copii şi tineri îmbrăcaţi în straie tradiţionale, toate aparţinând unei adolescente de 15 ani, Cristina Ilie, care le colecţionează”, mărturiseşte Victor Mihalache, mentorul acţiunii şi conducătorul celor două grupuri de artişti.
Setea de cunoaştere a celor mici a fost potolită de muzeografa Iuliana Bor, care le-a dezvăluit legenta Dragobetelui şi a mamei sale, Dochia.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu