joi, 9 iunie 2011

Liceul “Bălaşa Doamna” Târgovişte are cel mai bun cor din ţară

De la ţinuta elegantă a repertoriului renascentist, la coloristica impresionantă a muzicii lui Debussy şi până la energia „nebună” a muzicii româneşti, Corul Cantabile a oferit un recital excepţional în care spectatorii au „sorbit” fiecare sunet.
Corul de Cameră “cantabile” al Liceului de Arte “Bălaşa Doamna” Târgovişte a reuşit frumoasa performanţă de a câştiga Olimpiada naţională de muzică pentru formaţiile corale din învăţământul preuniversitar, devansând şcoli cu tradiţie în România, din Iaşi, Cluj şi Bucureşti.
„Sunt oraşe puternice, cu o bază de selecţie foarte mare, unde există chiar şi două şcoli de muzică. Pentru «Cantabile» totul a mers într-un crescendo firesc. La competiţia trecută,
 <!-- more -->
organizată acum 2 ani, a fost prima dată când ne-am calificat la Olimpiadă. Abia ne înfiinţasem. Am ocupat locul I la faza zonală, iar la naţională ne-am clasat pe locul II. Atunci, ne-au devansat cei de la Iaşi. Anul acesta, au ieşit ei pe locul II, la egalitate cu cei din Cluj şi la mare distanţă în spatele nostru. Cu generozitatea autorităţilor judeţene, le oferim copiilor o tabără gratuită la munte. Acesta va fi singurul lor câştig”, ne mărturiseşte prof. dr. Florin Badea – dirijorul Corului de Cameră „Cantabile”.
Prof. Gabriela Istrate – directorul Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” Târgovişte – spune că a investit, ca manager, foarte mult în acest cor, fiindcă a simţit de la început că va avea succes. „Perioada anterioară obţinerii acestui premiu a fost una extrem de grea. Am avut însă un mare câştig prin colaborarea cu profesorul Florin Badea, care se dăruieşte total, care ştie să coaguleze şi să colaboreze. Rezultatul excepţional la Olimpiadă a venit datorită faptului că a reuşit să adune, să armonizeze şi să determine 40 de copii să-l asculte. Suntem extrem de fericiţi de performanţă şi vă spun cu mândrie că în ţară se vorbeşte foarte frumos despre şcoala noastră”, declară prof. Gabriela Istrate.
De menţionat că pentru a accede la faza naţională a olimpiadei nu este suficient să te clasezi pe locul I la competiţiile zonale. Trebuie să obţii maximum de puncte, performanţă la îndemână pentru „Cantabile”.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu