vineri, 5 august 2011

Tatuajele negre cu henna, un pericol

Henna neagra este o planta care provine din zonele tropicale sau subtropicale din Africa de Nord, Orientul Mijlociu, Sudul Asiei  si care este folosita de mii de ani in vopsirea parului.  
Dat fiind faptul ca in ultimul deceniu tatuajele au devenit foarte populare si in Europa, a condus la o renastere a hennei in folosirea pentru tatuajele temporare.  
Colorantii adaugati plantei pot cauza reactii alergice grave. Simptomele apar dupa cateva zile si se pot manifesta prin mancarimi, roseata, pete, pustule sau chiar  decolorarea permanenta a pielii si cicatrici. Utilizatorii pot dobandi o sensibilitate permanenta la aceste substante si pot dezvolta dermatita de contact alergica.
In aceste cazuri reactiile pot fi violente, cateodata necesitand interventia medicala de urgenta si chiar spitalizare. Aceste efecte se pot limita la zona tatuajului, la zona inconjuratoare sau se pot raspandi pe intreg corpul.
 <!-- more -->
Oricine prezinta o reactie de iritare cu aparitie de pustule la o pata neagra de pe corp, trebuie sa mearga imediat la medic si sa spuna daca i s-a aplicat pe piele un tatuaj cu henna neagra.    
Aceasta forma de tatuaj temporar este deosebit de populara si solicitata de tineri. Pasta naturala de henna este de culoare verzui- maronie sau verde-maroniu foarte inchis.Daca pasta folosita in saloanele de tatuaj are o culoare mai inchisa, este cel mai probabil ca la pasta au fost adaugati coloranti si in concluzie trebuie evitata.      
De obicei artistii / pictorii nu pot sau nu doresc sa dea informatii despre provenienta hennei, asa ca, inainte de efectuarea unui tatuaj, solicitati  o lista de ingrediente sau instructiuni pentru a verifica informatiile legate de planta.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu