miercuri, 11 ianuarie 2012

Cinci microbuze şcolare noi pentru Dâmboviţa

Luni, când vor începe cursurile, 350 de copii din mediul rural vor avea o surpriză plăcută. Vor fi transportaţi către unităţile de învăţământ cu microbuze şcolare, în judeţ ajungând cinci astfel de autovehicule, repartizate către administraţiile din Runcu, Aninoasa, Conţeşti, Hulubeşti şi Ludeşti.
"Mai sunt şi alte localităţi din Dâmboviţa care au nevoie de microbuze. Precizez că microbuzele sunt dotate şi cu cauciucuri de iarnă, astfel încât primăriile să nu mai facă o cheltuială suplimentare. De asemenea, Ministerul Educaţiei va suporta şi taxa de înmatriculare, care costă circa 30 de milioane de lei vechi", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Popescu.

În total, s-au înregistrat solicitări din partea a 17 primării, iar criteriile de departajare, având în vedere că s-au primit de la Ministerul Educaţiei doar 5 microbuze şcolare, au fost: numărul de copii şi distanţa pe care aceştia erau nevoiţi să o parcurgă.
Există promisiuni că anul acesta vor mai sosi în judeţ alte cinci-şase autovehicole pentru transport elevi.

Cei cinci edili fericiţi ne-au declarat că microbuzele erau absolut necesare în comunităţile lor, fiindcă există unităţi de învăţământ desfiinţate din cauza numărului prea mic de elevi.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu