duminică, 26 februarie 2012

Arhitectul din Darmanesti

Elev al Liceului de Arte “Bălaşa Doamna” din Târgovişte, tânărul din Dărmăneşti vrea să devină arhitect şi să creeze case pe care să le ridice tatăl său, care este de meserie zidar. Are multe schiţe desenate, dar nici una nu reprezintă casa lui ideală.

Adrian Constantin Neagu a ştiut că vrea să devină arhitect în clasa a opta. Atunci a decis să urmeze cursurile Liceului de Arte “Bălaşa Doamna” din Târgovişte. “Am încercat la Arhitectură, dar nu eram destul de pregătit. Am fost la Pictură până în clasa a zecea, iar apoi m-am transferat”, spune tânărul de 18 ani, un elev bun, cu note mari şi diplome obţinute la concursurile extraşcolare.
Desenul l-a pasionat de mic copil. “Am început să lucrez mai bine din clasa a noua, de când am intrat la liceu. Îmi place să desenez case sau aspecte din natură. Este fascinant pentru că atunci când creezi, e o sclipire anume”, mărturiseşte Adrian care se declară de asemenea un iubitor al naturii. Legătura între natură şi arhitectură vine aproape firesc. “Trebuie să integrezi clădirea în natură. Când proiectezi ceva te duci şi studiezi terenul, iar apoi faci schiţa. Este primul pas”, explică liceanul.
“Am planuri: să lucrez cu tatăl meu”
Pasiunea sa pentru case trece dincolo de desen. “Peste tot văd case. Le critic mult. Nu-mi plac exagerările. Unii îmbină formele rotunde cu formele drepte şi nu iese mereu”, este de părere Adrian Neagu. “Aspectul este cel mai important şi structura rezistentă”, adaugă el.
El nu are încă format un stil de a desena. “Mi-am schimbat stilul de multe ori, pentru că sunt perfecţionist”, spune tânărul din Dărmăneşti. El se pregăteşte pentru Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Bucureşti, dar nu vrea să se înstrăineze de familie.  “Vreau să mă întorc după ce termin facultatea. Am planuri: să lucrez cu tatăl meu. El e zidar şi lucrează în domeniu. O să facem echipă”, dezvăluie Adrian.
Muzica îl ajută să creeze
El lucrează la un desen între şase şi opt ore. Calmul este, crede el, atuul său. “Sunt calm, asta mă ajută să creez. În funcţie de starea pe care o am, îmi pun muzică şi lucrez, orice fel de muzică, aproape orice gen care mă linişteşte”, mărturiseşte tânărul care declară că îi plac la un desen contrastele. “Trebuie să faci în aşa fel încât clădirea să iasă în evidenţă”, explică el. Deşi a desenat foarte multe clădiri, casa lui ideală este încă în imaginaţie. “Casa visurilor mele – n-am desenat-o încă, dar o gândesc. Este undeva la munte, în natură, pentru că iubesc natura, are formă dreptunghiulară şi multă sticlă”, descrie Adrian casa pe care şi-o doreşte pentru el.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu