luni, 27 februarie 2012

Evaluare psihomatica la final

Părinţii care n-au solicitat evaluarea din diverse motive o pot face pe ultima sută de metri. Programul evaluărilor psihosomatice în vederea cuprinderii copiilor în clasa întâi sau în clasa pregătitoare este afişat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Evaluarea psihosomatică a copiilor se face la solicitarea părinţilor şi în prezenţa acestora pentru o mai bună orientare a celor mici fie către clasa pregătitoare, fie către clasa întâi. Ea se face pentru copiii care împlinesc 6 ani după 31 august, pentru cei care împlinesc 6 ani după 1 septembrie, care împlinesc 6 ani după 31 decembrie, dar şi pentru cei care au 7 ani împliniţi până la 31 august.
În Dâmboviţa, au existat 968 de solicitări, programul de evaluare realizându-se până la data de 29 februarie. Cei care nu au solicitat evaluarea, dar doresc s-o facă pot depune cerere în acest sens la unitatea de învăţământ la care este arondat copilul. „Există facilităţi şi deschidere asupra acestor modalităţi de lucru. Înscrierile se pot face pe bază de cerere la unitatea de învăţământ şi dacă nu mai există comisia în unitatea respectivă se poate duce într-o comisie care este în imediata apropiere a unităţii de învăţământ”, explică Elena Mosor, inspector general adjunct.
Evaluarea nu poate fi contestată, dar părinţii nu trebuie să se îngrijoreze în ceea ce priveşte acest test. „Evaluarea poate semăna cu un joc pentru copil. Nu vă închipuiţi că e torturat copilul cu teste complicate. Sunt lucruri simple, teste evaluate de psihologi şcolari – capacitatea de atenţie, capacitatea motrică, cunoştinţe generale”, a precizat Sorin Ion, inspector şcolar general.
Programul evaluărilor psihosomatice în vederea cuprinderii copiilor în clasa întâi sau în clasa pregătitoare este afişat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, care a pus la dispoziţia părinţilor şi o linie telverde: 0800816245.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu