marți, 27 martie 2012

CONCEDIERI LA MECHEL TÂRGOVIŞTE Peste 200 de salariaţi au fost anunţaţi că vor fi daţi afară

Peste 200 de salariaţi ai Mechel Târgovişte au primit o veste nu tocmai bună înainte de Paşte. Ei au fost anunţaţi că vor fi daţi afară.
Conducerea combinatului a motivat această concediere colectivă prin lipsa de comenzi şi prin pierderile foarte mari înregistrate în cursul lunilor de iarnă.

“Avem o notificare de concediere colectivă cu 219 posturi. Efectiv, această concediere va avea loc în luna mai, prin închiderea secţiei Tregătoriei Bare, aproximativ 290 de posturi din secţiile de laminoare şi alte posturi din mai toate departamentele şi serviciile societăţii. Lipsa de comenzi, pierderile foarte mari. Astea sunt motiviaţiile conducerii”, a declarat Gabriel banu, preşedintele Sindicatului Metalurgistul Mechel Târgovişte.
Cu toate acestea, conducerea combinatului va acorda prime de sărbători. 200 de lei este suma brută care va intra în buzunarele angajaţilor sub formă de primă de Paşte. “Sperăm să respecte în continuare prevederile articolului 77 din contractul colectiv de muncă, care a expirat în luna februarie, adică 200 de lei brut pentru fiecare salariat”, a mai spus Banu.
În acest moment, Mechel Târgovişte mai are 2.300 de salariaţi, în condiţiile în care, în urma cu 10 ani erau peste 5000.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu