sâmbătă, 17 martie 2012

Vrei să vezi cum arată ceasurile care măsurau timpul în urmă cu două secole? La Muzeul de Artă din Târgoviște vei avea această ocazie.

Dâmbovițenii vor putea vedea, începând cu 23 martie, la Muzeul de Artă din Târgoviște, o expoziție de ceasuri aparținând Muzeului Ceasului din Ploiești.
„Este vorba despre 140 de piese din colecțiile Muzeului Ceasului de la Ploiești, care datează din sec.XVIII-XX. Sunt deosebite. Sunt modele rare, piese de colecție, ce vor fi expuse publicului dâmbovițean pe perioada unei luni de zile. În modul acesta reușim poate puțin câte puțin să aduce lucruri noi în atenția publicului dâmbovițean”, spune Ovidiu Cârstina, directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească. Vizitatorii nu vor plăti nimic în plus pentru această expoziție, în afara biletului de intrare la muzeu. Mai mult, pentru că perioada expunerii colecției de ceasuri va coincide, la un moment dat, cu săptămâna altfel de școală, din perioada 2-7 aprilie, elevii vor avea acces gratuit la această expoziție și la toate celelalte din toate muzeele dâmbovițene. Excepție face expozitía de figurii de ceară de la Muzeul de Artă, care se vizitează contra cost, deoarece complexul muzeal a semnat un contract cu un partener din Rusia și nu se poate face o derogare.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu