miercuri, 14 martie 2012

Scandal la Gradinita din Hulubesti !


Parintii unui baietel de 7 ani, autist, s-au facut foc si para cand au aflat ca micutul lor va fi exclus de la gradinita din cauza handicapului.
Ei au cerut lamuriri despre situatie directorului gradinitei, dar si primarului. Acestia declara ca a existat propunerea excluderii copilului autist de la gradinita, dar ca in cele din urma nu se va ajunge aici.

Tatal copilului spune ca a ramas fara grai cand a fost instiintat dimineata ca de maine baiatul lui are interzis la gradinita

"Astazi am fost sunat de catre referentul social al primariei ca domnul primar a insarcinat-o sa-mi aduca la cunostinta ca copilul meu are interzis la gradinita Hulubesti. Dumnealui motiveaza faptul ca fiind un copil cu handicap grav trebuie izolat si indepartat. Copilul meu nu este un copil periculos, este un copil cuminte", a declarat in exclusivitate pentru MariusBUGA.ro, Stefan Roata, tatal micutului.

Directorul gradinitei spune ca propunerea de excludere a baiatului autist a existat in sedinta consiliului de administratie, dar ca acum nu mai este de acord cu ducerea acesteia la indeplinire.

"Exista un proces verbal, a fost propus pentru ca acest copil are opt ani, ca sa nu mai faca parte din gradinita, dar asta nu inseamna ca a propus cineva din consiliul de administratie", ne-a precizat Ioan Matei, directorul Gradinitei Hulubesti.

Cea care ar fi venit cu propunerea de excludere a micutului de la gradinita sustine ca baiatul are porniri violente si poate fi un pericol pentru ceilalti copii.

"Parintele stie mai bine ce are acasa! Ce anume, d-na? Un copil cu probleme pe care il pune sa-i traga pumni maica-sii! Copilul? Copilul da!", ne-a precizat Jeni Alexandru, membra in Consiliul de adiministratie al Grădinitei.

Mama baiatului, profesoara la scoala din sat, spune ca ar fi o discriminare si o trauma pentru fiul ei sa nu mai fie lasat sa se duca la gradinita.

"E un copil cu tulburare de spectro-autism, are niste documente in acest sens si recomandarea din momentul in care a fost diagnosticat a fost integrarea in institutii de invatamant cu program normal. Daca vrei sa ajungi la normalitate nu poti decat daca ai in jurul tau normalitate!", sustine cu tarie Cristina Roata.

Primarul sustine ca baiatul nu va fi dat afara din gradinita si promite sa calmeze spiritele.

"Vrem sa-l integram in societate, dar sa mearga alaturi de seama lui, sa mearga in clasa intai sau in clasa pregatitoare. Dar nu ar fi normal sa-l lasati sa termine acest an? Absolut, va termina acest an", ne-a marturisit Adrian Chirita, primarul din Hulubesti.

Baiatul este incadrat intr-un grad de handicap accentuat. Mama copilului spune ca baiatul a fost deja afectat cand a aflat de la ceilalti copii ca va fi dat afara de la gradinita. Din fericire, nu s-a ajuns pana acolo. Reprezentantii Inspectoratului scolar spun ca o asemenea hotarare ar fi ilegala.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu