marți, 24 aprilie 2012

4 poliţişti de la Valea Mare, cercetaţi după ce ar fi snopit în bătaie un bătrân de 63 de ani

Acuzaţii grave pentru mai mulţi agenţi de la Postul de Poliţie din Valea Mare, judeţul Dâmboviţa. Un bătrân de 63 de ani îi acuză pe aceştia că l-au bătut până i-au rupt oasele, pe motiv că ar fi furat o conductă metalică.
Omul spune că nu a făcut aşa ceva. De altfel, oamenii legii nu i-au întocmit niciun dosar penal pentru furt, ci doar l-au condus la secţie pentru “audieri”.
Totul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, în comuna Valea Mare. Bărbatul de 63 de ani spune că a luat o conductă metalică de la un podeţ situat pe o uliţă, pentru a consolida alt podeţ, situat pe o altă uliţă din sat. Un vecin ar fi sunat la 112, spunând că bătrânul a furat respectiva conductă. Imediat, la faţa locului şi-au făcut apariţia şi agenţii care l-au ridicat pe “hoţ” chiar din curtea sa. Omul povesteşte că în maşină, poliţiştii l-au bătut atât de tare în maşină şi în sediul poliţiei, încât i-au rupt clavicula.
„M-au băgat în maşină şi m-au ţinut până la Valea Mare numai în bătaie! M-au bătut rău, am clavicula ruptă!”, acuză bătrânul care a ajuns la Spitalul Judeţean Târgovişte pentru îngrijiri medicale şi aşteaptă raportul legistului.
Împotriva poliţiştilor a depus plângere pentru purtare abuzivă.
“Am fost sesizati de un barbat de 63 de nai că a fost victima unei purtări abuzive din partea unor lucrători de poliţie. În cauză s-au întocmit acte premergătoare, dosarul fiind înaintat parchetului spre competentă soluţionare”, a declarat agent Raluca Florescu, purtător de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.
Agenţii  de la Valea Mare vor trebui să răspundă pentru fapta lor în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu