vineri, 20 aprilie 2012

Pasionaţii de robotică, din 10 judeţe, luptă la Târgovişte pentru Cupa Chindia (Galerie foto)

 Forfotă mare astăzi la. Palatul Copiilor Târgovişte Zeci de tineri din toată ţara, însoţiţi de prieteni, părinţi sau profesori, aşteaptă, emoţionaţi, să le vină rândul pe pista de concurs, unde roboţii construiţi de ei vor demonstra cât sunt de buni.
Astfel, concurenţi din 10 judeţe se luptă astăzi şi mâine la Târgovişte pentru Cupa Chindia 2012, la Campionatul Naţional de Robotică.
Aflat la cea de-a VI-a ediţie, concursul are anul acesta participanţi din judeţele Dâmboviţa, Buzău, Iaşi, Suceava, Botoşani, Hunedoara, Argeş, Mehedinţi şi Bucureşti. De la elevi de clasa a III-a, până la liceeni de clasa a XII-a, toţi concurenţii şi concurentele au venit astăzi pregătiţi să câştige şi să plece de la Târgovişte cu o experienţă plăcută. „Este un concurs în care elevii învaţă tainele programării , limbaje de programare şi participarea este suficient de mare, fiind reprezentate aici 10 judeţe, unele cu echipe duble, de la Palate şi Cluburi ale Copiilor. Este o activitate tehnico-aplicativă care sperăm să-şi menţină tradiţia şi să rămână o activitatea care să formeze noi genii în programare, viitori programatori”, spune Ion Ghiţeanu, profesorde robotică la Palatul Copiilor Târgovişte. Concursul se va încheia mâine, după proba de freestyle, cu premierea participanţilor. Vor fi oferite 60 de medalii, 12 cupe, diplome şi premii din partea unor ONG-uri.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu