vineri, 18 mai 2012

Campanie electorală cu dosare penale în judeţul Dâmboviţa


Vă informăm că, de la începutul campaniei electorale şi până în prezent, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie  Dâmboviţa au fost înregistrate 30 de  cazuri de încălcare a prevederilor legii 67/2004 sau a normelor de drept comun.
Dintre acestea, 18 au îndeplinit elementele constitutive ale unor contravenţii privind distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere  sau în orice alt mod a listelor electorale, afişelor ori anunţurilor de propagandă electorală, afişarea acestora în alte locuri decât cele permise potrivit prevederilor legale.
Totodată, au fost înregistrate un număr de 9 dosare penale în care se efectuează cercetări  atât pentru săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de legea 67/2004 dar şi privind infracţiuni prevăzute de Codul Penal.
Pentru încălcarea normelor legale, în această perioadă au fost aplicate  20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de  5 200 lei.
Potrivit legislaţiei în vigoare, paza locurilor de afişaj, panourilor  şi afişelor electorale revine Poliţiei Locale, acolo unde  această instituţie a fost înfiinţată.
În continuare, orice sesizare va fi tratată cu profesionalism şi operativitate, aplicându-se prevederile actelor normative în vigoare.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte prevederile legale, pe această cale  reamintind  că S.C Electrica S.A nu permite lipirea de afişe pe stâlpii de susţinere a reţelei de energie electrică, aceştia avizând doar amplasarea de bannere/panouri cu afişaj electoral.
Centrul Judeţean de Comunicare

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu