joi, 5 septembrie 2013

TARGOVISTE 5.09.2013 ~ Arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat

Bărbat de 52 de ani, arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat


O patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Târgovişte l-au surprins în flagrant pe numitul D.A.,de 52 de ani, din localitate, în timp ce sustrăge carburant din rezervorul unui autoturism.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, pe parcursul nopţii, bărbatul a sustras cantitatea de 25 de litri de carburant, din rezervoarele a trei autoturisme.

Poliţistii au procedat la reţinerea bărbatului pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi fiind prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, împotriva acestuia s-a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 10 zile.



Comercianţii de cereale şi produse de panificaţie, verificaţi de poliţişti !

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu reprezentanţi din cadrul I.T.M şi D.S.V.S.A Dâmboviţa, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul comercializării de cereale şi produse de panificaţie.

În urma verificărilor la o societate comercială, poliţiştii au stabilit că administratorul acesteia a dedus ilegal TVA-ul ca urmare a înregistrării în evidenţa contabilă a unor operaţiuni nereale de achiziţionare de cereale, prejudiciul creat fiind estimat la 40.000 de lei.

Pe numele administratorului, poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. şi ped de art. 9 lit. c şi art 8 din Legea 241/2005.

Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 3000 de kilograme de porumb, 2000 de kilograme de grâu şi 1100 de kilograme floarea- soarelui.



• 28 de pietoni sancţionaţi de poliţiştii rutieri ! În urma unei acţiuni desfăşurate pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, poliţiştii rutieri au aplicat 67 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.720 de lei, fiind reţinute 4 permise de conducere. Totodată, 28 de pietoni au fost sancţionaţi de poliţiştii rutieri ca urmare a traversării părţii carosabile prin locuri nepermise.

• Acţiunea Poliţiei Transporturi !

Poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi au desfăşurat o acţiune pentru depistarea şi sancţionare călătorilor frauduloşi, ocazie cu care au fost depistat 187 de astfel de călători, cărora li s-au aplicat suprataxe în valoare de 1791 de lei.

De asemenea, poliţiştii au aplicat şi 2 sancţiuni conform Legii 61/1991, a cărora valoare însumează 600 de lei.



Poliţiştii au reţinut un tânăr de 25 de ani, pe numele căruia exista un mandat de executare a pedepsei închisorii Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Răcari au reţinut şi depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din Răcari, faţă de care Tribunalul Dâmboviţa a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la executarea unei pedepse de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri cauzatoare de moarte.



Transportatorii de material lemnos, în atenţia poliţiştilor !

În urma unei acţiuni organizate pe linia verificării legalităţii transportului de material lemnos, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Voineşti au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4300 de lei, din care 2 conform Legii 171/2010 şi 15 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002.

Cu această ocazie, poliţiştii au depistat doi bărbaţi, de 22 respectiv 37 de ani, în timp ce transportau material lemnos, fără documente legale de provenienţă şi transport.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a celor doi, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu