joi, 10 mai 2012

Corneliu Diaconiţă, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Magistraţii de la Curtea Militară de Apel Bucureşti, unde s-a judecat recursul înaintat de procurorii DNA  după ce inculpatul a fost achitat de către judecătorii Tribunalului Militar Bucureşti, l-au condamnat pe fostul şef al pompierilor dâmboviţeni la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare.

În 2009, Diaconiţă a fost trimis în judecată pentru mai multe acuzaţii de corupţie: luare de mită, fals, uz de fals, înşelăciune. Anchetatorii au stabilit că în perioada 2006 – 2007, în calitate de inspector şef al ISU Dâmboviţa, Diaconiţă a ordonat ca 803 subordonaţi să-şi achiziţioneze din bani proprii articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, în condiţiile în care cadrele militare beneficiază în mod gratuit de astfel de echipamente.
Prin faptele sale, Diaconiţă a creat, în dauna subordonaţilor şi în dauna ISU, un prejudiciu de 415.025,96 lei, 24.028 euro şi 7.605 lire sterline.
Acum, după judecarea recursului, Corneliu Diaconţă a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, în condiţiile în care iniţial fusese achitat. Magistraţii au hotărât şi să i se reţină şi haina de militar rezervist, considerată drept corp delict.
De asemenea, s-a instituit sechestru asigurator asupra veniturilor încasate de Diaconiţă de la Casa de Pensii, până la concurfenţa sumelor confiscate. Practic, Diaconiţă, care este şi bolnav de leucemie şi urmează un tratament costisitor, nu va mai avea din ce trăi întrucât în timpul procesului i-au fost confiscaţi şi banii puşi de-o parte.
Sursa: incomod-media.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu