duminică, 20 mai 2012

Juventus – Napoli, finala Cupei Italiei


Pe stadionul Olimpico din Roma, Juventus evolueaza contra celor de la Napoli in finala Cupei Italiei

 Meciul Juventus - Napoli va incepe la ora 22:00, in direct AICI
Juventus se apropie de finalul unui sezonul fantastic: castigarea titului si mai ales reusirea acestui lucru fara a pierde niciun meci de-a lungul campiontului va intipari sezonul adanc in almanahul celor mai importante si frumoase momente din istoria clubului bianconero. Dupa emotiile si bucuria sarbatoririi unui titlu atat de mult asteptat, urmeaza acum, intr-un moment poate nepotrivit, ultima partida oficiala a stagiunii, care se va disputa cu trofeul pe masa: finala Cupei Italiei, la Roma, contra celor de la Napoli. O echipa a lui Napoli ranita, pentru care aceasta partida reprezinta ultima oportunitate de a salva un sezon mai degraba dezamagitor. Devin astfel inutil de subliniat pericolele care pot exista in ceea ce priveste jucatorii lui Antonio Conte, a carui cea mai importanta sarcina va fi aceea de a pastra echipa la un nivel maxim de concentrare, dupa entuziasmantele zile ale sarbatoririi unui scudetto istoric. Va fi, asadar, cu siguranta un meci extrem de dificil pentru Juventus, in ciuda distantei care in final a separat cele doua echipe in campionat, 23 de puncte, si a categoricului succes inregistrat de formatia bianconero la ultima si relativ recenta intalnire directa, 3-0 pe noua arena a clubului bianconero.
O finala a Cupei Italiei la care se anunta o atmosfera incredibila: cererea de bilete a depasit cota 300.000, astfel ca ar fi fost nevoie de cel putin patru stadioane Olimpico pentru a onora solicitarile suporterilor. Iar fanii lui Napoli si mai ales Juventus, se stie, sunt in numar de peste 15 milioane doar in Italia, prin urmare nici macar pretul ridicat al biletelor (cel putin 30 de euro in peluze) nu i-a descurajat, un pret care, in comparatie cu cel de la precedentele finale ale Cupei Italiei, este mai mare.
Pentru toti suporterii juventini aceasta este o finala importanta din numeroase motive: ultimul trofeu in Cupa Italiei dateaza din 1995, cu Del Piero si Conte pe teren, o eventuala victorie reprezentand astfel prima cupa dupa nu mai putin de 16 ani si la finalul unei stagiuni fantastice. Ar fi a zecea cupa nationala, prin urmare ar insemna posibilitatea inscriptionarii pe tricoul de joc a unei stelute de argint, ceea ce ar face pe Juventus prima echipa care sarbatoreste aceasta performanta. Acestor motive li se adauga unul la fel de semnificativ, ultima partida a capitanului Alessandro Del Piero in tricoul lui Juventus, care a facut ca interesul de a urmari acest meci de la fata locului sa fie cu atat mai mare.
Indiferent de context, Napoli nu va reprezenta un adversar facil: formatia din sudul Italiei nu s-a impus in cupa din indepartartul sezon 1987, altfel spus in urma cu 24 de ani, de pe vremea lui Diego Armando Maradona, un motiv in plus pentru a anticipa o motivatie imensa pentru formatia antrenata de Walter Mazzarri. In campionat, desi nu a reusit sa confirme acea forta si continuitate pe care multa lume o prevedea la inceputul sezonului si datorita careia Napoli era general considerata chiar superioara lui Juventus, ramane un adversar imprevizibil si de respectat, care are in grupul celor “trei tenori’ o arma puternica, dar in acelasi timp si o defensiva deloc de invidiat. Din pacate pentru torinezi, din linia de aparare aproape perfecta a bianconerilor va lipsi de aceasta data Giorgio Chiellini, despre care insusi Walter Mazzarri spunea la finalul meciului din campionat ca este “un fundas capabil sa marcheze trei adversari simultan.”
Antonio Conte va dori sa incheie primul sau an la Torino cu doua trofee, iar pentru a reusi acest lucru antrenorul juventin pare decis sa apeleze la modulul tactic care a oferit cele mai multe garantii pana acum: 3-5-2. In poarta va juca Marco Storari, titular pe tot parcursul din Cupa Italiei. In defensiva Chiellini va fi inlocuit de Martin Caceres, iar alaturi de aparatorul uruguayan vor evolua doi dintre protagonistii principali ai acestui sezon, Andrea Barzagli si Leonardo Bonucci. La mijloc nu va putea lipsi trio-ul Arturo Vidal, Andrea Pirlo si Claudio Marchisio; pe partea dreapta Stephan Lichtsteiner este aproape sigur de un loc in primul 11, in timp ce pentru banda stanga antrenorul juventin va alege dintre Simine Pepe si Marcelo Estigarribia, in absenta lui Paolo De Ceglie. In atac capitanul Alessandro Del Piero va evolua cel mai probabil inca din primul minut, pentru ca alaturi de el sa fie prezent unul dintre Mirko Vucinic, Marco Borriello, Alessandro Matri sau Fabio Quagliarella.
Echipele probabile:
JUVENTUS: Storari; Barzagli, Bonucci, Caceres; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Estigarribia; Del Piero, Vucinic
Rezerve: Buffon, Marrone, Giaccherini, Pepe, Quagliarella, Matri, Borriello
Antrenor: Conte
Napoli: De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Aronica; Maggio, Inler, Dzemaili, Zuniga; Pandev, Hamsik; Cavani
Rezerve: Rosati, Fernandez, Britos, Dossena, Ammendola, Vargas, Lavezzi
Antrenor: Mazzarri
Meciul Juventus – Napoli va incepe la ora 22:00 si va fi transmis in direct pe Digi Sport 2.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu