marți, 15 mai 2012

Ponta a luat bani inclusiv de la primări PSD. Primăria Moreni a rămas fără 200.000 de lei


După ce în aprilie premierul Ungureanu a alocat bani din fondul de rezervă, premirul nou desemnat, Victor Ponta, a trecut la recuperarea fondurilor alocate.
Decizia Guvernului Ponta i-a afecatat deopotrivă şi pe primarii PSD care nu au apucat să cheltuiască banii alocaţi.
De exemplu, la Moreni, singurul primar PSD din Dâmboviţa care a primit bani, se plânge că cele 200.000 de lei primite de la Guvernul Ungureanu pentru plata datoriilor nu au putut fi utilizate.

Consilierii PDL din Moreni s-au împotrivit în dese rânduri utilizării fondurilor, iar din cauza tergiversării, banii au fost retraşi din cont pentru că s-a ajuns până pe 8 mai, data la care a intrat în vigoare OUG de retragere a banilor.



“S-a schimabt între timp Guvernul. Guvernul Ponta a dat HG nr 15 din 8 mai, prin care , autoritaţile locale care nu au rectificat bugetul s-a considerat că nu au nevoie de banii ăştia şi i-a retras la bugetul consolidat la statului”, a declarat Vasile Goran, primar Moreni.

Primăria Moreni are cele mai mari datorii din Dâmboviţa, peste 800.000 de lei, iar aceşti bani erau ca o gură de oxigen. “Erau foarte necesari, aveam restanţe mari şi ne mai achitam din ele. A fost de 2 ori pe ordinea de zi la CL şi consilierii nu au aprobat să putem folosi aceşti bani” a spus Oana Timaru, director economic la primăria Moreni.

La Valea Lungă, Distigaz şi Electrica bat la uşă



Pe de alta parte, primarii PDL se plâng că au rămas cu facturi neplătite şi cu lucrări neterminate, pentru că şi-au pus baza în acele fonduri. La Valea Lungă, condusă de primar PDL, au ajuns 100.000 de lei, însă au fost retraşi. De la administraţia locală, Distrigaz şi Electrica au de recuperat zeci de mii de lei.

“În momentul de faţă riscăm să vină Petrom Distribuţie Gaze care sunt cei mai duri, mai severi cu legislaţia să ne înntrerupă gazele la şcoli şi grădiniţe”, a spus Brânduş Viorel, primar Valea Lungă. În Dâmboviţa au ajuns 16.200.000 de lei, din care doar 200.000 de lei au ajuns în tabăra PSD.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu