vineri, 21 decembrie 2012

Anunt important pentru damboviteni! cei care sacrifică porcul să efectueze obligatoriu examenul de trichină”

Directorul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița, Sandu Tolea, lansează un apel către dâmbovițenii care își sacrifică porcii pentru Crăciun să efectueze examenul de trichină pentru a nu își pune în pericol sănătatea.

În acest scop, a fost prelungit programul medicilor veterinari la care pot merge dâmbovițenii pentru a testa carnea animalelor pe care le-au sacrificat. “La circumscripțiile de control alimente, în fiecare oraș, sunt prezenți medicii veterinari, cărora le-am prelungit programul până la 18.30, iar rugămintea mea este ca cei care sacrifică porcul, indiferent că fac asta în abator sau gospodărie să efectueze obligatoriu examenul de trichină, pentru că trichina este o boală gravă care se transmite de la porc la om, porcul fiind o gazdă intermediară și principiul care a fost întotdeauna la români că „porcul meu a fost sănătos’ nu este valabil în această situație”, spune Sandu Tolea.
Un astfel de examen costă 9 lei la circumscripțiile de control alimente, iar la medicii veterinari concesionari 15 lei, pentru că aceștia își adaugă la această taxă și manopera.
Directorul DSVSA face același apel și către agenții economici: ”Sperăm că agenții economici au înțeles că nimeni nu este mai presus de lege și legislația sanitar veterinară pe domeniul nostru trebuie respectată”.

NOTĂ: Preluarea acestui articol se poate face în limita a 500 de caractere şi numai cu menţionarea sursei prin link valabil

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu