sâmbătă, 7 septembrie 2013

DAMBOVITA ~ PIETONI SANCTIONATI DE POLITISTI !

57 de pietoni sancţionaţi de poliţiştii rutieri, ca urmare a traversării neregulamentare a părţii carosabile


Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa au desfăşurat pe raza municipiului Târgovişte, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere, produse pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie de către pietoni.

Totodată, acţiunea a avut drept scop depistarea şi sancţionarea conducătorilor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, fiind oprite în trafic pentru control 167 de autovehicule.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au aplicat 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12400 de lei şi au reţinut 6 permise de conducere.

Pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere, poliţia rutieră dâmboviţeană le recomandă pietonilor ca traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea să se realizeze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.



Recomandări ale poliţiştilor dâmboviţeni pentru prevenirea furturilor din buzunare şi poşete

Având în vedere manifestările religioase şi cultural-artistice ce se vor desfăşura în etapa premergătoare cât şi pe timpul sărbătorii „ Naşterii Maicii Domnului” şi a „ Zilelor municipiului Târgovişte”, poliţia dâmboviţeană adresează recomandări pentru ca bunurile cetăţenilor să nu cadă în mâna infractorilor:

-aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine sau în mijloace de transport în comun;

-nu ţineţi toţi banii în acelaşi loc, ci compartimentaţi-i, pentru a nu fi obligaţi să scoateţi întreaga sumă de fiecare dată când achiziţionaţi un obiect întrucât acest lucru atrage atenţia infractorilor.

-păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi;

-nu purtați portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor sau în sacoşe;

-nu purtați bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile și cel mai des vizate de hoți;

-în cazul în care vă aflați într-o zonă aglomerată, țineți geata lipită de corp în partea din față, cu sistemul de închidere orientat spre dumneavoastră și protejați-o cu una din mâini;

- dacă atunci când vă aflați într-un mijloc de transport în comun, vă simțiți înconjurați și înghesuiți de diverși indivizi, schimbați-vă imediat locul;

-nu încredinţaţi copiilor sau persoanelor în vârstă sume mari de bani; În cazul în care sunteţi victima unei infracţiuni de furt, sesizaţi imediat Poliţia, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă - 112 !



9700 de kilograme de produse cerealiere, 2400 de kilograme de făină şi peste 1800 de produse de panificaţie, au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţişti !

În perioada 02-05 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dâmboviţa au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul comercializării, depozitării şi achiziţionării de produse cerealiere şi de panificaţie.

În cadrul acestor acţiuni, poliţiştii au oprit în trafic pentru control 121 de autovehicule şi au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare însumează 17000 de lei, din care 13 pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 şi 3 conform HG 984 / 2005.

Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 9700 de kilograme de produse cerealiere, 2400 de kilograme de făină şi peste 1800 de produse de panificaţie, pentru care nu existau documente legale de provenienţă, valoarea totală a acestora fiind de 20.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate la diverse societăţi comerciale, poliţiştii au întocmit acte premergătoare, şase administratori fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au beneficiat de sprijinul structurilor de poliţie rutieră şi al reprezentanţilor din cadrul I.T.M şi D.S.V.S.A Dâmboviţa.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu