miercuri, 12 decembrie 2012

Guvernul Ponta isi cadoriseste votantii

La numai 2 zile de la câştigarea alegerilor, Guvernul Ponta a aprobat un proiect prin care vor creşte de la 1 ianuarie 2013 a impozitele pe clădiri şi terenuri, amenzile şi celorlalte taxe locale.
Guvernul a mai încercat şi în luna octombrie să introducă acest proiect, însă a stârnit controverse, motiv pentru care a fost retras de site-ul Ministerului Finanţelor. Proiectul de atunci prevedea creşterea impozitelor şi taxelor locale cu 16,05%, procentul de creştere reprezentând rata inflaţiei din perioada 2010-2012.
Indexarea a fost aprobată în şedinţa de astăzi şi se va aplica de la începutul anului viitor.
Mai mult decât atât, salariile bugetarilor se vor menţine anul viitor la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2012, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă al Ministerului Finanţelor Publice. De asemenea, Guvernul nu va acorda bugetarilor nici anul viitor tichete de masă, tichete-cadou sau de vacanţă, va sista în continuare plata unor indemnizaţii lunare reparatorii pentru o categorie de revoluţionari, va limita gratuităţile la transportul feroviar şi va păstra îngheţate angajările în sistemul public.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu