luni, 10 decembrie 2012

Turisti blocati in Padina-Pestera judetul Dambovita

Cincizeci de turişti se află în cabanele din zona montană Padina-Peştera, Dâmboviţa, unde drumul este blocat de zăpada care depășește un metru

Drumul judeţean 714 Peştera-Moroieni, care face legătura cu DN 71 Sinaia-Târgovişte este, la ora transmiterii acestei știri, blocat.
Potrivit şefului Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu, posturile Jandarmeriei, clădirea Salvamont, Telecabina şi Cabana Bolboci nu sunt alimentate cu energie electrică, generatoarele fiind pornite din trei în trei ore, pentru a fi furnizată căldură, temperaturile coborând noaptea trecută până la minus 7 grade Celsius.
“La Refugiul Salvamont se află şi patru turişti aduşi de salvatorii montani, duminică, de la o stână de pe Valea Doamnelor, unde au fost surprinşi de ninsoare. Pe alocuri, stratul de zăpadă măsoară şi un metru şi jumătate, mai ales că vântul puternic a viscolit ninsoarea, am cerut intervenţia utilajelor de deszăpezire, iar situaţia se va rezolva astăzi”, a declarat Doru Diaconescu.
Drumarii intervin cu utilaje pentru eliberarea porţiunilor blocate de zăpadă de pe drumul judeţean 714 Peştera-Moroieni, care face legătura cu DN 71 Sinaia-Târgovişte.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu