luni, 14 ianuarie 2013

Luna olimpiadelor se apropie !

Elevii din fiecare judeţ, care au rezultate deosebite la învăţământ şi care doresc să îşi demonstreze cunoştinţele nu numai în faţa dascălilor cât şi prin întrecerea în concursuri şcolare şi olimpiade au început deja pregătirea la materiile la care vor să facă performanţă.

Olimpiadele se desfăşoara în fiecare an pe etape de la pe şcoală, organizată de profesorii coordonatori în fiecare instituţie de învăţământ, la cea locală, judeţeană, naţională şi pentru cei care ţintesc cât mai sus şi etapa internaţională. Conform site-ului olimpiade.ro , olimpiadele din cadrul etapei pe şcoală pentru disciplinele matematică şi limba engleză  vor fi organizate în intervalul 19-27 ianuarie.  Cele care aparţin ştiinţelor socio-umane ar fi trebuit să se desfăşoare în luna decembrie, alături de cea la religie şi geografie.
Luna februarie este dedicată etapei locale a olimpiadelor şcolare. Astfel: matematică-16 februarie, limba spaniolă-2 februarie, chimie-2 februarie, religie-până pe data de 15 februarie, engleză şi ştiinţe socio-umane pe 9 februarie şi informatică pe 22 februarie.  Elevii care vor reuşi să se califice şi la etapa judeţeană, vor susţine probele în cadrul disciplinelor alese în luna martie.  În perioada 2-7 aprilie se vor organiza şi fazele naţionale pentru fiecare disciplină în parte: matematică la Braşov şi Târgu Mureş, limba spaniolă la Bacău, Ştiinţele Pământului la Bucureşti, chimie la Piatra Neamţ, religie şi biologie la Cluj-Napoca, limba engleză la Craiova.
Elevii care se vor clasa pe primele locuri şi vor trece de faza naţională vor avea de înfruntat adversari din alte ţări la faza internaţională: fizică-Copenhaga, chimie-Moscova, biologie-Berna, ştiinţe socio-umane la Odense şi informatică-Brisbane.
Pentru mai multe informatii puteţi accesa: www.olimpiade.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu