sâmbătă, 23 februarie 2013

Explozia de la Rafinăria Petrobrazi, cauza poluării atmosferice din această seară la Târgoviște?

Se pare că norul de substanțe chimice care a poluat în această seară Târgoviștea și județul ar putea proveni de la o explozie produsă ieri lângă Centrala Petrobrazi, județul Prahova.

O explozie s-a produs, sâmbătă dimineața, la centrala termică de pe platforma de la Brazi, care alimentează Ploieștiul cu apă caldă și căldură, după ce o conductă sub presiune s-a fisurat în incinta centralei.  În urma deflagrației, doi muncitori au suferit arsuri grave.
După explozia de la Petrobrazi, autoritățile dâmbovițene ar fi trebuit, însă, să îi informeze pe dâmbovițeni asupra unei posibile poluări care ar putea afecta județul nostru, dată fiind distanța foarte mică ce desparte Prahova de Dâmbovița.
Acest lucru nu s-a întâmplat, iar în această seară, dâmbovițenii și târgoviștenii au fost luați prin surprindere de mirosul insuportabil asemănător celui de insecticid.
Nu este prima dată când se produce o explozie la Petrobrazi, ultimul eveniment de acest gen având loc anul trecut, în luna aprilie, explozia producându-se atunci la un balon de expansiune şi nefiind urmată de incendiu.

Explozia de la Rafinăria Petrobrazi cauza poluării atmosferice din această seară la Târgoviște

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu