miercuri, 6 martie 2013

Elevi, agenţi la rutieră pentru o zi.


Mai mulţi elevi din Târgovişte au devenit, pentru o zi, agenţi de circulaţie. Înarmaţi cu veste reflectorizante şi cu “unelte poliţieneşti”, cei mici ajutat la fluidizarea circulaţiei şi au oprit, pe rând, maşinile, pentru a le permite colegilor lor de clasă, să traverseze strada prin locuri permise.

 Înarmaţi cu veste reflectorizante şi cu unelte poliţieneşti,circulatie rutiera elevi politie,semne de circulatie,important este să traversăm doar prin locuri permise,Elevi, agenţi la rutieră pentru o zi.
Iniţiativa Inspectoraului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa şi a Inspectoratului Şcolar are ca scop o mai bună cunoaştere de către elevi a regulilor de circulaţie.
“Educaţia rutieră înseamnă educaţie pentru viaţă. Aceşti mici participanţi la trafic trebuie responsabilizaţi în ceea ce reprezintă comportamentul lor în apropierea străzii. Aceste activităţi se înscriu  în cadrul activităţilor de creştere a siguranţei cetăţeanului şi a reducii riscului rutier, cu amploare mult mai mare astăzi şi în următoarele zile, în Târgovişte şi în celelalte localităţi din judeţul Dâmboviţa. Ne propunem să reducem riscul rutier pe drumurile publice. În fiecare lună avem agenţi rutieri în unităţile de învăţământ care aduc la cunoştinţa copiilor, principalele regului de circulaţie rutieră”, a declarat şeful Serviciului de Poliţie Rutieră, comisarul şef Ion Niculae.
Cei mici au la dispoziţie şi un manual după care să se ghideze. “Avem şi un manual de circulaţie rutieră scris cu mulţi ani în urmă, care acum va fi reeditat. Acest manul este dedicat copiilor de vârstă preşcolară şi pentru şcolari”, a mai spus şeful Poliţiei Rutiere.

“Este foarte important să cunoaştem principalele reguli de circulaţie. Mă simt mîndru că am reuşit să particip la aceste acţiuni. O să le spun şi colegilor mei despre ce am învăţat de la poliţişti. Eu ştiu că nu trebuie să ne jucăm în apropierea străzilor şi mai ales, să nu circulăm pe stradă. De asemenea, important este să traversăm doar prin locuri permise, special amenajate”, crede o elevă de 11 ani de la Şcoala Nr. 2 din Târgovişte.
300 de agenţi în stradă!
300 de poliţiştii vor fi prezenţi în stradă, în următoarele zile şi vor acţiona cu precădere în zona adicentă unităţilor de învăţământ, atât în mediul rural cât şi în mediul urban.
“În vederea îmbunătăţirii climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ şi reducerii riscului rutier,  poliţia dâmboviţeană va lua toate măsurile specifice, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, pentru ca elevii să fie instruiţi cu privire la respectarea regulamentului intern şi a legislaţiei în vigoare”, a declarat subinspectorul Alexandra Niculae, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu