marți, 30 iulie 2013

1.09.2013,SE DECLANSEAZA INFERNUL IN ILIE OANA !Petrolu Ploiesti - Vitesse Arnhem Live

Dupa ce vor “bifa" returul meciului cu Vikingur, din Feroe, petrolistii vor da piept, pe 1 si 8 august, cu echipa olandeza Vitesse Arnheim!

Nefiind cap de serie, la tragerea la sorti de ieri, de la Nyon, echipa ploiesteana are parte de un adversar dificil, cota de piata a echipei olandeze fiind de aproape 40 de milioane de euro ! Primul meci dintre Petrolul si Vitesse se va disputa la Ploiesti, pe 1 august, iar returul in Olanda - pe 8 august.
Vitesse si-a vandut in aceasta vara golgheterul, Bony, la Swansea, in Anglia, pentru 13,9 milioane de euro si pe mijlocasul central Van Ginkel, la Chelsea, pentru 9,4 milioane de euro, sume incredibile pentru campionatul nostru, care arata cat de bine cotat este clubul olandez, care a terminat pe locul 4 sezonul trecut, dupa fortele Ajax, PSV si Feyenord! «Punctul comun» dintre Petrolul si Vitesse este … Stefan Nanu, cel care a jucat ani buni la gruparea olandeza, apoi a antrenat, o scurta perioada trupa ploiesteana. Olandezii il au ca antrenor pe fostul international olandez Peter Bosz, iar ca presedinte pe… georgianul Merab Jordania, s-au infiintat in 1892, stadionul propriu are 25.000 de locuri, culorile clubului fiind galben-negru.
Antrenorul Petrolului – Cosmin Contra – considera ca echipa sa nu a avut ghinion la tragerea la sorti, evitand grupari precum Rubin Kazan sau Swansea, «dar nici nu se poate spune ca am avut noroc. Voi merge saptamana viitoare sa-i vad intr-o partida amicala».

Mai greu returul decat turul 3

Tot ieri, si-au aflat viitoarele posibile adversare si celelalte echipe romanesti angrenate in cupele europene.
In Liga Campionilor, turul 3 preliminar, Steaua va intalni pe Dinamo Tbilisi (campioana Georgiei), grupare antrenata de fostul antrenor de la Timisoara – Dusan Uhrin. Tbilisi este ca si calificata in turul 3, dupa 6-1 in tur cu Streymur (Feroe).
Astra Ploiesti (asa cum este trecuta echipa lui Niculae la UEFA) va da piept cu IFK Gotteborg (Suedia) sau cu Trencin (Slovacia), daca trece de Omonia Nicosia (Cipru), returul din 25 iulie, dupa 1-1 la Bucuresti fiind unul dificil pentru Astra, poate chiar mai greu decat ce va urma in turul trei. Cealalta echipa romaneasca din Europa League, Pandurii, poate sa joace cu Hapoel Tel Aviv (Israel) daca trece de Liepajas (dupa 0-0 in tur).
Marian DIMA

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu