sâmbătă, 6 iulie 2013

DAMBOVITA - PERCHEZITIE IN TARGURI !

Poliţiştii au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pe linia verificării legalităţii comercializării de animale în târgurile săptămânale


Poliţiştii dâmboviteni, în colaborare cu efective de jandarmi şi reprezentanţi din cadrul DSVSA Dâmboviţa şi ITRSV Ploieşti, au desfăşurat o acţiune pe linia verificării legalităţii comercializării de animale în târgurile săptămânale.

Poliţiştii au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare însumează 9780 de lei, din care 3 conform Legii 171/2010 şi 4 pentru încălcarea prevederilor HG 984/2005 privind nerespectarea normelor sanitar-veterinare pentru siguranţa alimentelor.

Totodată, poliţişii au ridicat în vederea confiscării produse în valoare de 456 de lei, pentru care agenţii economici nu au putut prezenta documente legale de provenienţă.



800 de kilograme de cereale, ridicate de poliţişti în vederea confiscării

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au desfăşurat o acţiune pe linia verificării legalităţii transportului de cereale, ocazie cu care au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5850 de lei.

În cadrul acţiunii, poliţiştii l-au depistat pe numitul A.M, din comuna Lunguleţu, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 800 de kilograme de cereale.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că susnumitul nu deţinea documente legale de provenienţă şi transport.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a acestuia conform art. 1 lit.e din Legea 12/1990, cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar întreaga cantitate de cereale a fost ridicată în vederea confiscării.

POLIŢIA DÂMBOVIŢEANĂ ACŢIONEAZĂ PENTRU COMBATEREA SUSTRAGERILOR DE MATERIAL LEMNOS, ÎN CADRUL PROIECTULUI „SCUTUL PĂDURII 2013!

Poliţiştii acţionează zilnic, în sistem integrat, în vederea prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi organizează acţiuni comune de verificare în trafic a transportatorilor de material lemnos

Prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional în sectorul silvic constituie o preocupare majoră a Poliţiei Române, în perioada 01 mai -31 decembrie 2013, fiind desfăşurat la nivel naţional proiectul „Scutul Pădurii 2013”.

La nivel judeţean, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice s-a constituit un plan de măsuri cu implicarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Direcţia Silvică Dâmboviţa, Garda Naţională de Mediu- Comisariatul Judeţean, Garda Financiară, Autoritatea Naţională a Vămilor- Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Dâmboviţa .

Proiectul are ca scop combaterea faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos, apărarea fondului forestier naţional, a integrităţii acestuia şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită şi a evaziunii fiscale, precum şi protecţia mediului înconjurător.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Găeşti au desfăşurat pe raza comunei Valea Mare, o acţiune pe linie prevenirii şi combaterii sustragerilor de material lemnos, ocazie cu care au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2012, a căror valoare totală însumează 6000 de lei.

Totodată, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Fieni l-au depistat pe numitul R.V., de 26 de ani, din comuna Moroeni, în timp ce transporta cu o autoutilitară material lemnos, fără a deţine documente legale de provenienţă sau transport.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a tânărului conform art. 19 lit.b din Legea 171/2010, cu amendă în valoare de 2000 de lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu