sâmbătă, 6 iulie 2013

TITU - CU BOXUL METALIC PE TERENUL DE FOTBAL

Un suporter rapidist care intenţiona să pătrundă cu un box metalic în arena sportivă din Titu a fost depistat de jandarmii dâmboviţeni.


Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa au asigurat măsurile de ordine publică pe timpul meciului amical de fotbal dintre FC Urban Titu –FC Rapid Bucureşti, disputat pe stadionul Orăşenesc Titu.

Astfel, pe timpul desfăşurării misiunii, în urma controlului corporal sumar efectuat la poarta de acces a arenei sportive jandarmii au depistat asupra unui suporter un box metalic.

Jandarmii au întocmit bărbatului în cauză actele de constatare, acestea fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de port fără drept a boxului, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, actele fiind înaintate structurilor abilitate pentru finalizarea cercetărilor.

* * * Alte aspecte de interes:

Pe timpul desfăşurării meciului se interzice comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice în imediata apropiere a stadionului.

Conform prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, modificată şi completată de Legea nr. 10/2012, spectatorilor le este interzis să introducă în arena sportivă: băuturi alcoolice, petarde, fumigene, torţe, arme ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă.

Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică. De asemenea spectatorilor le este interzis: să arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să intre pe spaţiul de joc, să deterioreze sau să distrugă mobilierul în interiorul locurilor de desfăşurare a meciului, să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.

Spectatorii au următoarele obligaţii:

- să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele de deplasare către/de la locurile de desfăşurare a competiţiei, în apropierea şi în interiorul sălii;

- să prezinte documentele de acces şi, după caz, actele de identitate, precum şi materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor, la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă;

- să se supună controlului corporal sumar şi al bagajelor efectuat de personalul de ordine şi siguranţă.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL AL IJJ DÂMBOVIŢA

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu