miercuri, 26 iunie 2013

DAMBOVITENI,FERIŢI-VĂ DE ŞARLATANI!


SUSPECŢI DE INFRACŢIUNI PRIVIND CRIMINALITATEA INFORMATICĂ, DEPISTAŢI DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au depistat doi tineri, suspectaţi că ar fi postat, pe diferite site-uri de publicitate, anunţuri fictive de vânzare de bunuri, înşelând astfel peste 40 de persoane. Suspecţii au fost arestaţi preventiv.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Dâmboviţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Dâmboviţa au efectuat, în zilele de 20 şi 21 iunie a.c., 9 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Călăraşi, la suspecţi de comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al poliţiştilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale - I.G.P.R..

La acţiune au participat şi poliţişti Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Călăraşi, precum şi jandarmi de la I.J.J. Dâmboviţa şi Călăraşi şi B.S.I.J. Bucureşti.

În urma investigaţiilor, a fost probată activitatea infracţională a doi suspecţi, în vârstă de 25, respectiv 27 de ani, ambii din judeţul Călăraşi. Aceştia ar fi postat, pe diferite site-uri de publicitate, anunţuri fictive de vânzare de bunuri inexistente (smart TV-uri, laptop-uri, telefoane mobile), înşelând astfel peste 40 de persoane.

Suspecţii ar fi comunicat persoanelor interesate informaţii false, prin intermediul poştei electronice, cu privire la modalitatea de achiziţie, plata preţului, identitatea vânzătorului.

Ulterior, cei doi suspecţi ar mai fi postat, pe mai multe site-uri specializate, anunţuri prin care se ofereau locuri de muncă în străinătate (Anglia, Germania, Spania) în condiţii avantajoase.

Aceştia pretindeau că reprezintă o firmă de recrutare de forţă de muncă şi solicitau persoanelor interesate să depună, în avans, contravaloarea biletelor de transport, în conturi folosite fraudulos de către suspecţi.

În urma percheziţiilor, la domiciliile suspecţilor poliţiştii au descoperit mai multe sisteme informatice, laptop-uri, medii de stocare a datelor, carduri bancare emise pe numele altor persoane, telefoane mobile şi cartele telefonice.

Au fost conduse pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T –Biroul Teritorial Dâmboviţa, şapte persoane.

Cei doi suspecţi au fost prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Pe numele acestora au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu