joi, 8 august 2013

7.08.2013 ACCIDENT DRAGODATA.


Ieri, 07.08.2013, în jurul orei 18:20, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Găeşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza localităţii Dragodana s-a produs un accident rutier.


O echipă de cercetare s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care s-a stabilit că numitul N.I., de 52 de ani, din comuna Leordeni, jud. Argeş, în timp ce se deplasa pe DN 72 km.3+700 m, nu a adaptat viteza într-o curbă periculoasă, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp pentru susţinerea cablurilor de telefonie fixă.

Poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, ocazie cu care acesta a prezentat o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Poliţia rutieră dâmboviţeană atrage atenţia conducătorilor auto în ceea ce priveşte conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice:

o Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de conducere a autovehiculelor, constituind un important factor de risc pentru şoferi, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic şi determinând astfel creşterea şanselor de implicare în accidente rutiere.
o Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani.
o De asemenea, pe timpul cercetării permisul de conducere al acestora este reţinut, fără drept de circulaţie.
o Refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurarii probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
o Sub limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie contravenţie iar sancţiunea este suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru trei luni, la care se adaugă nouă puncte de amendă, în valoare de 720 de lei.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu